Moby
Colenbranderstraat 10
6813 KW Arnhem

Contact
info@yourmoby.nl

Volvo

Elektrisch rijden met Volvo: XC40 Recharge, C40 Recharge en meer

Rijd volledig elektrisch of ga voor een plug-in hybride auto van Volvo. Kies uit diverse modellen, zoals de XC40 Recharge en de C40 recharge. Ontdek alles over elektrisch rijden met Volvo en vind het model dat bij jou past!

De geschiedenis van Volvo

Tegenwoordig kennen we Volvo als automerk met verschillende hybride auto’s en volledig elektrische modellen, zoals de Volvo XC40 Recharge en de C40 Recharge. Dit is niet altijd zo geweest. Het Zweedse merk Volvo bestaat al sinds 1927 en is internationaal bekend geworden door de ‘kleine Volvo’ of ook wel ‘katterug’, zoals deze genoemd werd in Zweden. In 1955 begon de export naar de Verenigde Staten. Twee jaar later was Volvo Cars het op een na grootste importmerk en in 1974 werd de VS de toenmalige grootste markt. Dankzij de driepuntsgordel die Volvo introduceerde is rijden een stuk veiliger geworden. Tegenwoordig kunnen we ons geen auto zonder gordel meer voorstellen, maar vroeger lag dit anders.

De internationale reputatie op het gebied van veiligheid heeft Volvo populair gemaakt. Het patent op de veiligheidsgordel werd opgeheven, zodat zoveel mogelijk mensen hier van konden profiteren. Vanaf 1991 zijn er steeds meer innovatieve modellen van Volvo op de markt gekomen. En zo is Volvo bij het elektrisch rijden ook niet meer weg te denken. Het is de bedoeling dat in 2025 de ene helft van alle auto’s die Volvo wereldwijd verkoopt een hybride is en de andere helft volledig elektrisch is. Vanaf 2030 moeten slechts vol-elektrische Volvo’s worden geleverd.

Volvo xc40 recharge
Volvo c40 recharge

Volvo: elektrisch rijden en de voordelen hiervan

Ieder automerk laat deze dagen weten dat een volledig elektrische toekomst nabij is. Met verbrandingsmotoren kan niet langer worden voldaan aan de steeds strengere uitstootnormen. Vanzelfsprekend vormt Volvo hierop geen uitzondering. Er zijn veel voordelen aan elektrisch rijden in bijvoorbeeld de Volvo XC40 Recharge. Over het algemeen is de CO2-uitstoot van een stekkerauto gemiddeld 40% lager dan die van een benzineauto. Er wordt steeds meer groene elektriciteit gemaakt in Nederland en dit zorgt ervoor dat elektrische auto’s steeds beter worden voor het klimaat. Dankzij de fiscale voordelen van de overheid kan elektrisch rijden al snel goedkoper zijn. Bij de aanschaf van een volledig elektrische auto betaal je bijvoorbeeld geen motorrijtuigenbelasting. Hoewel de aanschafkosten voor een elektrische auto wellicht hoger zijn, is elektrisch rijden qua brandstof een stuk goedkoper.

Elektrisch rijden in de Volvo XC40 Recharge

De Volvo XC40 Recharge SUV rijdt volledig elektrisch. Dit model beschikt over een gemakkelijke bediening met slechts één pedaal en een snelle acceleratie. Je kunt zorgeloos genieten van deze elektrische Volvo. De auto stoot geen CO2 uit en is dan ook een duurzamere keuze. Het interieur van de auto is 100% ledervrij en de vernieuwende ontwerpdetails maken het design van de auto stoer en vlot.

De XC40 bezit over een luchtzuiveringssysteem voor frisse lucht en een audiosysteem voor al je favoriete muziek. Bovendien zorgt de veiligheidsondersteuning ervoor dat je veilig van A naar B komt. Met de 360° camera kun je moeiteloos parkeren en de Pixel LED koplampen zorgen ervoor dat je andere weggebruikers goed kunt zien. Geniet van het comfort en gemak en profiteer van de veiligheid van de elektrische auto.

Volvo elektrisch rijden
Volvo elektrisch rijden

Elektrisch rijden in de Volvo C40 Recharge

De Volvo C40 Recharge is de eerste volledig elektrische crossover. Net als bij de Volvo XC40 Recharge, is ook de C40 voorzien van een duurzamer interieur en ingebouwde Google-diensten. In deze auto rijd je ook met één pedaal en is er geen startknop. Ook de actieradius ligt dicht bij elkaar: 449 km voor de nieuwste C40 en 436 km voor de XC40 (WLTP). Eigenlijk lijkt deze auto in vele opzichten enorm op de XC40. De Volvo elektrische auto’s beschikken over dezelfde technische snufjes, zoals de Cross Traffic Alert die je waarschuwt als er naderende voertuigen achter je rijden bijvoorbeeld. Het systeem waarschuwt je bovendien ook als er risico op botsing bestaat met andere auto’s op de weg.

Beide auto’s hebben dus redelijk wat overeenkomsten, maar ook verschillen. De C40 is net iets compacter, terwijl de XC40 meer opslagruimte heeft. De C40 kan tot wel 1800 kg trekken, waar de XC40 een maximum van 1500 kg aan kan. Wat jouw voorkeur heeft, is afhankelijk van je smaak.

Overige populaire modellen van Volvo

Naast de volledig elektrische Volvo XC Recharge en de Volvo C40 Recharge, zijn er ook (plug-in) hybride varianten te vinden. De Volvo XC40 Recharge is er ook in hybridde variant, maar de C40 niet. Daarnaast zijn er nog diverse andere hybride auto’s van Volvo:

  • Volvo XC90 Recharge
  • Volvo S60 Recharge
  • Volvo S90 Recharge
  • Volvo V60 Recharge
  • Volvo V90 Recharge

Volvo heeft beloofd elk jaar met een nieuwe elektrische auto op de proppen te komen. Ook zustermerk Polestar zet met volledige overtuiging in op elektrisch. Er valt dus nog het nodige te verwachten. Crossovers en andere zwaargewichten verbruiken het nodige en gaan alsnog niet spaarzaam om met de beschikbare energiebronnen. Wij zijn benieuwd naar de toekomstige elektrische modellen. Wil je meer verschillende elektrische auto’s ontdekken? Naast de prachtige modellen van Volvo zijn er ook nog andere elektrische auto merken!

Volvo elektrische auto

Veelgestelde vragen over elektrisch rijden met Volvo

Hoeveel elektrische auto’s heeft Volvo?

Volvo biedt veel diverse opties voor elektrisch rijden. Kies voor de Volvo XC40 Recharge of de C40 Recharge die erg veel overeenkomsten hebben. Of ga voor een hybride model zoals de Volvo XC90, de S60 of de S90 Recharge. En dan zijn daar ook nog de Volvo V60 en V90 Recharge modellen. Maak een testrit en vind de perfecte auto voor jou!

Hoeveel km kun je met de Volvo XC40 Recharge rijden?

De accu van de elektrische Volvo XC40 Recharge Twin – met twee elektromotoren – heeft een capaciteit van 78 kWh. Hier kun je op papier 436 km mee rijden (WLTP)!

Lees meer over Volvo

Volvo roept massaal zijn elektrische auto’s terug door softwarefout 

Volvo roept massaal zijn elektrische auto’s terug door softwarefout 

Volvo heeft onlangs ruim 72.000 auto’s van zijn elektrische model EX30 teruggeroepen door een mogelijke softwarefout in het informatiescherm. Door
Volvo EX30 verslaat Tesla als best verkochte elektrische auto 

Volvo EX30 verslaat Tesla als best verkochte elektrische auto 

Het bekende Amerikaanse automerk Tesla heeft het zwaar om zijn nummer 1 positie te verdedigen als bestverkochte elektrische auto. Door Tesla’
Toename omzet EV’s vooral te danken aan bedrijfsleven

Toename omzet EV’s vooral te danken aan bedrijfsleven

In de eerste drie maanden van 2024 is de verkoop van het aantal nieuwe elektrische voertuigen in Nederland met bijna 20% toegenomen.
Uitgelicht: dit zijn de 4 meest veelbelovende elektrische auto´s van 2024

Uitgelicht: dit zijn de 4 meest veelbelovende elektrische auto´s van 2024

Nederland beschikt over het beste laadpaal netwerk ter wereld en elektrisch rijden biedt verschillende voordelen ten opzichte van rijden op

Moby, platform voor new mobility

Nieuwe mobiliteit voor Moby is niet alleen het verschaffen van informatie. Moby biedt een podium voor nieuwe mobiliteitsmogelijkheden in de vorm van partners die allemaal hun handen ineen steken om mooie producten en diensten te maken. Van platformen waar verschillende vervoersmogelijkheden samenkomen en waar je het gehele aankoopproces op een kanaal kan uitvoeren tot het aanbieden van leasefietsen of -auto’s tegen aantrekkelijke tarieven voor bedrijven. Onze partners maken nieuwe mobiliteit mogelijk; ieder op zijn eigen manier. Bekijk nu onze partnerpagina en bekijk welke dienst het beste bij jou past.

Moby: ook iets voor jou?

Wil jij je nieuwe mobiliteitsoplossing aanbieden via Moby, heb je vragen of wil je met ons in gesprek?
Neem vandaag contact met ons op en we kijken graag wat we voor je kunnen betekenen.