Moby
Colenbranderstraat 10
6813 KW Arnhem

Contact
info@yourmoby.nl

Onze favoriete hybride occasions onder de 20.000 euro

Elektrische en hybride auto’s hebben gemiddeld een hogere aanschafprijs dan voertuigen met een fossiele brandstofmotor. Maar door de toenemende vraag naar dit soort auto’s begint ook het aanbod steeds meer te groeien. Er komen nieuwe modellen op de markt voor steeds lagere prijzen. Doordat steeds meer mensen kiezen voor een elektrische of hybride auto, begint nu ook het aanbod op de occasion markt toe te nemen. Waar er tien jaar geleden nog maar enkele hybride auto’s te vinden waren, biedt onze favoriete occasionwebsite auto.nl tegenwoordig een breed spectrum aan dit soort auto’s aan.

Wil je een hybride occasion aanschaffen? In dit artikel lees je alle in- en outs over onze favoriete hybride occasions onder de 20.000 euro.

#1 Hyundai IONIQ 

Onze eerste favoriet in deze lijst is de hybride Hyundai IONIQ. Dit voertuig laadt tijdens het rijden zijn elektromotor op. Dit resulteert in een zuinige auto. De Hyundai IONIQ is uitgerust met de meest geavanceerde technologieën, waaronder een verwarmd stuur, een DAB-ontvanger, een full-map navigatiesysteem en nog veel meer.

Door het Lane-keeping systeem zorgt de auto ervoor dat je binnen de rijstrook blijft en het autonome remsysteem geeft ondersteuning wanneer je plotseling moet remmen. En dat allemaal voor een prijs van minder dan 20.000 euro.

De belangrijkste eigenschappen van de Hyundai IONIQ staan hieronder uitgelicht:

Aantal deuren5
Aantal zitplaatsen5
SchakelingAutomaat
Vermogen143 pk
Topsnelheid185 kilometer per uur
Aantal cilinders4
AandrijvingVoorwiel (FWD)
Energielabel A
Gemiddeld verbruik1 liter op 29 kilometer 

#2 Toyota Corolla 

De volgende hybride in deze lijst is de Toyota Corolla. Auto’s van Toyota staan bekend om de betrouwbaarheid. De Corolla combineert deze betrouwbaarheid met comfort en zuinigheid. De hybride motor in deze auto zorgt er namelijk voor dat de auto maar liefst 21 kilometer kan rijden met maar 1 liter brandstof.

Als bestuurder of bijrijder geniet je verwarmde stoelen en getinte ramen terwijl je naar een ruime selectie radiostations luistert met de DAB-ontvanger. Dit voertuig beschikt daarnaast over een ingebouwde spraakbediening, waarmee je de auto kunt besturen terwijl je op de weg let. Veder laad je je telefoon draadloos op, is parkeren makkelijk gemaakt door de achteruitrijcamera en heb je zelfs geen autosleutels meer nodig.

Je leest de belangrijkste eigenschappen van de Toyota Corolla in de tabel hieronder:

Aantal deuren5
Aantal zitplaatsen5
SchakelingAutomaat
Vermogen122 pk
Topsnelheid180 kilometer per uur
Aantal cilinders4
AandrijvingVoorwiel (FWD)
Energielabel A
Gemiddeld verbruik1 liter op 21 kilometer 

#3 Toyota Yaris

Toyota yaris hybride

Ook de nummer 3 van onze favoriete hybride occasion voertuigen is van Toyota. De Yaris is een compacte, maar comfortabele hybride. Door zijn kleine formaat rijdt deze auto maar liefst 30 kilometer met 1 liter brandstof. Schaf je dit voertuig aan, dan bespaar je dus niet alleen op aanschafkosten. Ook zullen de brandstofkosten lager uitvallen.

De Toyota Yaris is uitgerust met stoelverwarming, elektrisch bedienbare ramen, audiobediening op het stuur en een achteruitrijcamera. Door het kleine formaat is de auto uitermate geschikt om in de stad te rijden en te parkeren. Dankzij de ingebouwde cruisecontrol rijd je ook comfortabel op snelwegen. Al met al een hele complete hybride voor een lage aanschafprijs onder de 20.000 euro.

Je leest hieronder de belangrijkste eigenschappen van de Toyota Yaris:

Aantal deuren5
Aantal zitplaatsen5
SchakelingAutomaat
Vermogen99 pk
Topsnelheid165 kilometer per uur
Aantal cilinders4
AandrijvingVoorwiel (FWD)
Energielabel A
Gemiddeld verbruik1 liter op 30 kilometer 

#4 Kia Optima 

In tegenstelling tot de andere hybrides die hierboven genoemd staan, is de Kia Optima een plug-in hybride. Dit betekent dat je ook volledig elektrisch kunt rijden met deze auto. Als je besluit toch op de verbrandingsmotor te rijden, ondersteunt de elektromotor deze ook. Het grote voordeel van de ondersteuning van de elektromotor is dat deze ervoor zorgt dat je zuinig rijdt.

Dit voertuig beschikt over een bluetooth en een DAB+ systeem, waardoor je kunt luisteren naar alles wat je wilt. Het Lane-keeping systeem zorgt ervoor dat je binnen de rijstrook blijft. De regensensor zet de ruitenwissers aan wanneer het regen detecteert. Met de Kia Optima occasion geniet je dus van comfort en rijplezier voor minder dan 20.000 euro.

De belangrijkste eigenschappen van de Kia Optima lees je hieronder:

Aantal deuren5
Aantal zitplaatsen5
SchakelingAutomaat
Vermogen178 pk
Topsnelheid190 kilometer per uur
Aantal cilinders4
AandrijvingVoorwiel (FWD)
Energielabel A
Gemiddeld verbruik1 liter op 20 kilometer 

Twijfel je of je voor een occasion wilt gaan? Er zitten natuurlijk voordelen aan het kopen van een tweedehandsauto, maar het heeft ook zijn nadelen. Het is daarom belangrijk om goed op een aantal zaken te letten als je een tweedehands auto koopt. Denk hierbij aan de kilometerstand en het bouwjaar. Bekijk de volgende pagina voor meer informatie over het kopen van een occasion. Je leest hier ook een aantal kooptips die je kunnen helpen.