Moby
Colenbranderstraat 10
6813 KW Arnhem

Contact
info@yourmoby.nl

Accu in 10 minuten opladen mogelijk volgens Chinese Zeekr

Het Chinese luxe automerk Zeekrfocust zich sinds de oprichting in 2021 op het ontwikkelen van hoogwaarde elektrische voertuigen. Nu beweert dit autobedrijf een innovatieve oplossing te hebben voor het opladen van auto’s met een elektromotor. Zo beweert het de oplaadtijd te minimaliseren tot 10 minuten. Kom in dit artikel meer te weten over het high-end merk en het snelle opladen van de accu.

Meer over Zeekr

Het overkoepelende bedrijf van premium EV-merk Zeekr betreft Geely. Dit is één van de grootste autofabrikanten wereldwijd. Ook Volvo, Lynk & Co en Polestar vallen hieronder. Kenmerkend voor Zeekr is het unieke ontwerp van alle modellen, de geavanceerde technologie die in de auto’s verwerkt zitten en de luxe rijervaring. In 2021 kwam het eerste luxe SUV- model op de automarkt, de Zeekr 001. Je profiteert hier van de elektromotor met 402 pk en een 100 kWh lithiumion batterij. Hierbij hoort een rijbereik van ongeveer 700 kilometer. Het doel is om in 2030 één van de grootste spelers te zijn in de high-end automarkt voor luxe elektrische auto’s.

Einde aan ‘range anxiety

Eén van de grootste knelpunten als het gaat over elektrisch rijden is het vele opladen van de batterij. Gemiddeld legt een grote elektrische auto 425 kilometer af met een volgeladen accu. Voor een middenklasser ligt de gemiddelde actieradius rond de 320 kilometer en voor een kleine auto 230 kilometer. Dit is lang niet zoveel als bij een benzinetank. Ook de bereikbaarheid van laadpalen is niet zo optimaal als een tankstation. Ondanks dat Nederland koploper is in de toegankelijkheid van (semi-) openbare laadpalen in vergelijking tot andere Europese landen. Zeekr beweert nu een oplossing te hebben voor de zogenoemde range anxiety.

Tesla momenteel koploper

Momenteel is het Amerikaanse automerk Tesla dé koploper als het gaat om het snelle laden van de accu. Zo kunnen deze modellen binnen ongeveer 20 minuten tot 80 procent opgeladen zijn. In Nederland kan je dit vergelijken met de werking van snelladers. In ons land heeft Tesla inmiddels ruim 872 laadpalen, verdeeld over vijftig Supercharger-stations. Tegenwoordig kan je ook met een ander EV-merk laden bij deze stations. In 2030 wordt er een uitbreiding verwacht van het snellaadnetwerk. Lees in dit artikel meer over deze ontwikkeling.

Nieuwe oplaadsysteem van Zeekr

Opladen van je EV in 10 minuten: hoe kan dat? Volgens Zeekr ligt dit vooral aan het soort batterij waar gebruik van wordt gemaakt. De batterijen van het Chinese merk zijn van lithium, ijzer en fosfor. En dit type batterij is uiterst geschikt voor de nieuwe oplossing. Of dit ook daadwerkelijk het nieuwe oplaadsysteem gaat zijn, is nog afwachten. Wel is zeker dat deze eventuele innovatie bij kan dragen aan een snellere transitie van elektrisch rijden.

Overweeg je over te stappen op een auto met een elektromotor?