Moby
Colenbranderstraat 10
6813 KW Arnhem

Contact
info@yourmoby.nl

Tesla

Ontdek alles over elektrisch rijden met Tesla

Tesla is de afgelopen jaren gegroeid tot een van de meest gewilde automerken. De zelfrijdende elektrische auto’s bestaan al sinds 2003 en er zijn inmiddels diverse modellen op de markt. Zo kun je tijdens je zoektocht kiezen uit een Tesla model 3, model Y, model S en model X. Meer weten over het merk en de modellen?

Tesla’s: waarom zijn ze zo gewild?

Tesla is een van de meest populaire (elektrische) automerken van dit moment. Sinds een paar jaar zie je ze overal rijden en nog steeds blijft het merk groeien. Maar hoe komt dat? Het automerk bestaat sinds 2003 en is sindsdien uitgebreid tot één van de grootste automerken ter wereld. Tesla heeft de missie om al het transport en vervoer op een duurzame manier te laten verlopen. Daarom maakt het merk auto’s die rijden op batterijen en (zonne-)energie. 

De afgelopen jaren maakte het aantal elektrische auto’s op de weg een groeispurt door. Steeds meer mensen kiezen voor een elektrische auto wanneer ze een nieuwe auto moeten aanschaffen. Hoewel de EVs wel een aardige kostprijs hebben, zijn ze op lange termijn vaak de financieel aantrekkelijkere keuze doordat ze lagere brandstofkosten hebben, geen wegenbelasting vereisen en verzekeringen goedkoper zijn dan bij benzineauto’s. Met een elektrische auto van Tesla profiteer je van erg fijn rijden dankzij het hoge comfort en de goede wegligging. Daarnaast zijn de auto’s erg veilig in gebruik. Deze voordelen van de Tesla en de algehele groei van de vraag naar elektrische auto’s hebben ervoor gezorgd dat het merk de afgelopen jaren enorm gegroeid is!

tesla model s
tesla

Tesla’s: de verschillende modellen

Inmiddels heeft het merk Tesla vier verschillende modellen elektrische auto’s uitgebracht. We zetten de belangrijkste informatie over deze modellen voor je op een rijtje. Zo weet je precies waar je tussen kunt kiezen wanneer je op zoek bent naar een Tesla.

Tesla model S

Dit is het oudste Tesla model dat nog steeds veel verkocht wordt. Inmiddels zijn er dan ook veel model S occasions te vinden. Dit type auto heeft een bereik van 600 km (WLTP), een piekvermogen van 1020 pk en een topsnelheid van maar liefst 322 km/h. De auto is geschikt voor vijf personen en kan in 15 minuten tot wel 275 km bijladen. 

Tesla model 3

De Tesla model 3 is iets kleiner dan de model S. Bij het maken van deze auto werd veiligheid voorop gesteld. Zo kon de auto met een crashtest op het dak maar liefst vier keer zijn eigen gewicht aan. De model 3 heeft een bereik van 602 km (WLTP) en beschikt over twee onafhankelijke motoren. Het model is erg sterk dankzij de metalen constructie en is dus ideaal als je op zoek bent naar een elektrische familieauto. 

Tesla model X

Dit model is wat hoger dan de andere twee modellen en dus erg handig wanneer je het fijn vindt om een goed overzicht te hebben over de weg. Het Tesla model X heeft een bereik van 528 km en een piekvermogen van 1020 pk. Dit model kan een trekgewicht van 2300 kg aan en biedt ruimte voor maar liefst zeven volwassenen. 

tesla model 3
tesla

Tesla model Y

Ook de nieuwste Tesla, model Y, is ideaal om te gebruiken als familieauto. Met een bereik van 514 km en een topsnelheid van 250 km/h kun je de auto gemakkelijk gebruiken voor vakanties of andere tripjes. Zoals alle Tesla’s is ook model Y voorzien van tal van technologische snufjes. Ook dit model is gemaakt met een groot oog voor veiligheid. 

Ben je er over uit of je een Tesla wilt kopen, maar weet je alleen nog niet welk model? Je kunt altijd een proefrit aanvragen bij een verkoper om zeker te zijn van je keuze! Wil je liever nog even verder kijken naar andere veilige elektrische auto’s? Dan is de Hyundai Ioniq 5 ook een zeer goede keuze!

De voor- en nadelen van een Tesla

Tesla is een welbekend merk dat goede auto’s produceert die veilig rijden. Toch hebben ook deze auto’s een aantal nadelen waar rekening mee gehouden moet worden wanneer je erover nadenkt om een Tesla aan te schaffen. De belangrijkste voor- en nadelen staan hieronder vermeld. 

Voordelen

  • De auto maakt zelf een oplaadschema, dit zorgt voor een efficiënte manier van opladen en lange ritten afleggen.
  • Het vinden van oplaadpunten is niet lastig en opladen is vrij goedkoop.
  • De technologie van de Tesla is over het algemeen gebruiksvriendelijk.

Nadelen

  • Bij sommige modellen is het zicht via de spiegels is beperkt of niet optimaal. Dit is echter afhankelijk is per persoon.
  • Bij een Supercharger wordt er maar een korte periode écht snel geladen, daarna neemt de snelheid af. Je kunt de accu dan ook beter niet helemaal vol laden. 
  • Sommige technologie binnenin de auto is niet altijd gebruiksvriendelijk.

De moderne en veilige auto

Alle Tesla’s worden gemaakt met oog op moderniteit en veiligheid. Het is algemeen bekend dat deze auto’s vol zitten met de nieuwste technologische snufjes zoals de mogelijkheid om vanaf de achterbank te gamen op een autoscherm of natuurlijk de zelfrijdende functie van de EV. Maar ook veiligheid staat bij het produceren van de auto’s voorop! Het ene model is nog veiliger dan het andere. De auto’s worden dan ook ontworpen om veiligheidsnormen te overtreffen. Zo zijn Tesla model Y en Tesla model 3 met vijf van de vijf sterren beoordeeld op veiligheid. Benieuwd naar andere elektrische auto’s? Lees dan hier meer over de Volkswagen ID 3.

tesla
tesla superchargers

Een Tesla opladen, wat komt erbij kijken?

Een Tesla heeft een groot vermogen, maar dat betekent natuurlijk ook dat er meer brandstof verbruikt wordt. De laadkosten van deze elektrische auto’s kunnen dan ook wat hoger liggen dan andere EVs. Tesla heeft wereldwijd een Supercharger netwerk aangelegd met meer dan 35.000 oplaadpunten speciaal voor Tesla’s. Voor deze snelladers heb je geen laadkabel nodig en de auto berekent zelf tot welke Supercharger er gereden kan worden om daar op te laden. De kosten van het laden bij deze punten zijn bovendien relatief laag. De kosten voor een Tesla model 3 liggen tussen de €13 en €19 euro voor een volle accu. Met deze prijzen ben je een stuk goedkoper uit dan een volle tank benzine of diesel bij een tankstation!

Waarom zijn Tesla’s duur?

Tesla’s zijn relatief prijzig, maar toch zijn de auto’s nog altijd erg gewild. Er zijn een aantal redenen waarom de aanschafprijs van de Tesla’s zo hoog ligt. Ten is eerste is het goed om te weten dat het produceren van een elektrische auto met goede technologie veel geld kost. Dit zorgt er nu eenmaal voor dat de aanschafprijs van een elektrische auto hoger ligt dan die van een benzineauto. Daarnaast worden elektrische auto’s steeds gewilder, waarbij veel mensen uitkomen op het merk Tesla. Door de verschillende modellen kan het merk een grote groep zoekenden de perfecte auto bieden. Zo zijn de wat grotere Tesla modellen X en Y perfect om te gebruiken als ruime familieauto, terwijl de model S en nog wat kleinere model 3 erg handig zijn voor alledaags gebruik.

De vraag naar Tesla’s is erg hoog omdat het simpelweg goede elektrische auto’s zijn met een groot bereik. Dat laatste is iets wat lang niet alle EV’s kunnen bieden. De vraag naar elektrische auto’s wordt groter en elektrische auto’s zijn duurder om te produceren. Dit in combinatie met de hoge vraag naar Tesla’s zorgt voor een hogere kostprijs van de auto. Ben je op zoek naar een ander soort elektrische auto’s of wil je vergelijken? Ontdek alles over de verschillende elektrische auto merken!

tesla opladen
goedkope zuinige tweedehands auto

Tweedehands kopen

In 2009 kwam Tesla’s eerste auto op de weg: de Roadster. De Roadster biedt ruimte voor twee en is gebaseerd op de Lotus Elise. Na de Roadster is er veel veranderd in het design van Tesla en zo werd in 2012 de Tesla model S geïntroduceerd. Dit model was en is nog steeds erg gewild vanwege het mooie design en de goede technologie, die destijds uniek was in de markt.

Inmiddels heeft het automerk diverse andere modellen geïntroduceerd, zoals de Tesla model 3 en model Y. Dit zorgt ervoor dat er ook weer meer occasions op de markt beschikbaar zijn. Op dit moment zijn er behoorlijk veel Tesla’s die tweedehands aangeboden worden, met name de Tesla model S.

Veelgestelde vragen over Tesla auto’s

Welke Tesla’s zijn er?

Tesla bestaat sinds 2003 en kwam in 2009 met het eerste model: de Roadster. Sindsdien zijn er diverse modellen gevolgd. In 2012 kwam model S, waarna Tesla model X en model 3 volgden. Het nieuwste model is de Tesla model Y.

Is een Tesla duur?

Over het algemeen ligt de prijs van elektrische auto’s een hoger dan die van benzineauto’s, onder andere omdat het produceren van een EV een stuk duurder is. Zo ook bij Tesla’s. Deze auto’s zijn een van de meest gewilde elektrische auto’s, bijvoorbeeld door de grote actieradius en het hoge comfort. Dit zorgt ervoor dat de aanschafprijs van een Tesla relatief hoog is.

Is een Tesla een veilig?

Tesla streeft ernaar om de huidige veiligheidsnormen te overtreffen en heeft een groot oog voor veiligheid. Het merk behaalt meestal alle vijf de sterren bij Europese veiligheidstests en de auto’s zijn voorzien van diverse functies om de veiligheid onderweg te maximaliseren. Dit maakt Tesla’s een van de veiligste auto’s op de weg.

Wat is de populairste elektrische auto?

Op dit moment zijn er veel elektrische auto’s op de markt en deze zijn dan ook steeds gewilder. Hoewel de aanschafprijs van EV’s relatief hoog ligt, zijn elektrische auto’s op langere termijn vaak een stuk goedkoper dan diesel- en benzineauto’s. Tesla is een van de meest populaire, dan wel niet de populairste elektrische auto van dit moment.

Bestaan er ook tweedehands Tesla’s?

Inmiddels zijn er meerdere modellen van Tesla op de markt. Een wat oudere is de Tesla model S, omdat er inmiddels drie andere modellen bestaan. Dit betekent dat er ook steeds meer tweedehands Tesla modellen beschikbaar zijn, zoals de Tesla model S.

Lees meer over Tesla

Hybride rijden steeds populairder 

Hybride rijden steeds populairder 

Waar de algemene registratie van personenauto’s dit jaar met 4 procent is gedaald ten opzichte van afgelopen april, is het
Volvo EX30 verslaat Tesla als best verkochte elektrische auto 

Volvo EX30 verslaat Tesla als best verkochte elektrische auto 

Het bekende Amerikaanse automerk Tesla heeft het zwaar om zijn nummer 1 positie te verdedigen als bestverkochte elektrische auto. Door Tesla’
Toename omzet EV’s vooral te danken aan bedrijfsleven

Toename omzet EV’s vooral te danken aan bedrijfsleven

In de eerste drie maanden van 2024 is de verkoop van het aantal nieuwe elektrische voertuigen in Nederland met bijna 20% toegenomen.
Geruchten: geen goedkopere modellen voor Tesla

Geruchten: geen goedkopere modellen voor Tesla

Eerder dit jaar heeft CEO van Tesla – Elon Musk – aangegeven bezig te zijn met plannen voor een goedkopere EV. In

Moby, platform voor new mobility

Nieuwe mobiliteit voor Moby is niet alleen het verschaffen van informatie. Moby biedt een podium voor nieuwe mobiliteitsmogelijkheden in de vorm van partners die allemaal hun handen ineen steken om mooie producten en diensten te maken. Van platformen waar verschillende vervoersmogelijkheden samenkomen en waar je het gehele aankoopproces op een kanaal kan uitvoeren tot het aanbieden van leasefietsen of -auto’s tegen aantrekkelijke tarieven voor bedrijven. Onze partners maken nieuwe mobiliteit mogelijk; ieder op zijn eigen manier. Bekijk nu onze partnerpagina en bekijk welke dienst het beste bij jou past.

Moby: ook iets voor jou?

Wil jij je nieuwe mobiliteitsoplossing aanbieden via Moby, heb je vragen of wil je met ons in gesprek?
Neem vandaag contact met ons op en we kijken graag wat we voor je kunnen betekenen.