Moby
Colenbranderstraat 10
6813 KW Arnhem

Contact
info@yourmoby.nl

Uitbreiding snellaadnetwerk verwacht in 2030 

Nederland krijgt 100 snellaadpalen van Electra erbij. Het Franse leveranciersbedrijf wil deze uitbreiding naar Nederland in 2030 gerealiseerd hebben. De opening van het eerste laadstation staat gepland voor later dit jaar nog. De rest van de laadpalen kunnen nog wel even op zich laten wachten. Naar verwachting zal dit tussen 2028 en 2030 zijn. 

Snelladen naast de supermarkt

Met de groei van het aantal elektrische auto’s is dit natuurlijk goed nieuws. In het bijzonder wat betreft de bevordering van de bereikbaarheid van de laadpalen. Op dit moment heeft nog lang niet iedere EV-rijder een laadpaal om de hoek zitten. Veel van de laadstations met snelladers zijn momenteel alleen nog maar te vinden aan de kant van snelwegen. Electra wil hierop inspelen door ook haar snelladers meer vindbaar te maken in stedelijke gebieden. Verwacht dus vooral locaties met voorzieningen in de buurt zoals een supermarkt.

Internationale uitbreiding

Naast de 100 snellaadpalen in Nederland, wil Electra ook in België en Luxemburg samen zo’n 250 snelladers gerealiseerd hebben in 2030. Dat heeft aan de ene kant te maken met het feit dat de Franse leverancier Electra al eerder begonnen was met de aanleg voor deze locaties. Een logische stap dus. Ook geeft het Franse bedrijf aan dat er verwacht wordt op dit moment meer kansen te zien voor locaties in België en Luxemburg. 

Alhoewel Nederland dan wel een groter land is, met meer auto’s in gebruik, is dit ook eigenlijk niet zo gek. Nederland is namelijk al voorloper op internationaal gebied wat betreft het aantal laadstations, zo blijkt uit het Voortgangsoverleg Klimaatakkoord. Ook zijn er momenteel genoeg laadpalen beschikbaar met zo’n 37.000 openbare laadpalen en nog eens zo’n 100.000 privélaadpalen. Echter, in 2030 is het streven dat dit aantal is uitgebreid naar in totaal 1,8 miljoen, waarvan 20.000 voor bestelauto’s en 8.000 voor vrachtauto’s. 

Toekomst van Electra

Voor de snelle rekenaars onder ons: wat er nu in ons land beschikbaar is aan laadpalen, is is dus nog lang niet genoeg voor de toekomst. Electra houdt ook rekening met het toekomstbeeld en zegt meer snelladers in Nederland te willen plaatsen wanneer de vraag toeneemt. De laadpaal leverancier uit Frankrijk is al jaren bezig met uitbreiden in Europa. Zo zijn ze momenteel al in acht Europese landen te vinden met ruim duizend laadpunten. Ook voor Electra is dat nog lang niet genoeg voor de toekomst. Tegen 2030 is het doel een totaal van 15.000 laadpunten te hebben, verdeeld over Europa.

Overweeg je een eigen laadpaal aan huis? Ontdek hier de beste aanbieders voor particulieren. Rijd je zakelijk in elektrisch voertuig en wil je weten hoe het zit met subsidie?