Moby
Colenbranderstraat 10
6813 KW Arnhem

Contact
info@yourmoby.nl

Rivian toegevoegd aan lijst automakers, die zich ook richt op e-bikes

Het Amerikaanse bedrijf Rivian zou bezig zijn met het ontwerpen van zijn eigen elektrische fiets. Hiermee sluit deze automaker – gespecialiseerd in SUV’s en pick-up trucks – zich aan bij de groeiende lijst autoproducenten die zich ook op e-bikes richten.

Meer over Rivian

In 2009 werd het bedrijf Avera Automative door oprichter Robert Scaringe op de automarkt gezet. Inmiddels is dit bedrijf al twee keer omgedoopt: eerst tot Avera Motors en vervolgens tot Rivian Motors. De focus van Rivian ligt op de uitstootvrije auto’s, met name de SUV’s en pick-up trucks.

Al snel had het automerk door dat het belangrijk is om een klein stukje van de grote automarkt te bemachtigen. Ook voldoende productiecapaciteit werd als noodzakelijk gezien. Voor slechts 16 miljoen dollar wist Rivian de keurige fabriek van Mitsubishi op te kopen. In 2017 toonde Rivian de R1S en R1T. Pas in 2021 kwam de Rivian R1T op de markt. Inmiddels is bekend dat topman RJ Scaringe een kleine groep personeel zou hebben gezet op het ontwerpen van een elektrische fiets.

Interesse in markt voor e-bikes

Het Amerikaanse onderzoeksbureau Mordor Intelligence heeft gemeld dat zij verwachten dat de Europese markt voor elektrische fietsen voorlopig nog zal gaan toenemen. Het onderzoek heeft betrekking op de periode 2020-2026. Opmerkelijk genoeg is de markt voor elektrische fietsen ook tijdens de coronapandemie blijven stijgen.

Momenteel zijn de e-bikes populairder dan de gewone fietsen. Deze trend is in heel Europa zichtbaar. Zoals Rivian ook heeft opgemerkt bij de automarkt, is het belangrijk om een klein deel van de elektrische fietsenmarkt te bemachtigen. Ook bekende merken Porsche, Jeep en Hummer hebben hun eigen elektrische fietsen op de markt gebracht. Polestar en BMW zijn nog volop bezig met het ontwikkelen van hun eigen e-bikes.

Waar moet je op letten bij het kopen van een e-bike?

Het grote voordeel van een elektrische fiets is dat je met gemak langere afstanden af kunt leggen. Ook ben je lekker in beweging, ondanks de trapondersteuning die je ontvangt. Hieronder hebben wij de belangrijkste aandachtspunten bij het aanschaffen van een e-bike, zoals die van Rivian, opgesomd:

Type e-bike

Er zijn veel verschillende categorieën e-bikes. Zo is er bijvoorbeeld de elektrische stadsfiets, elektrische transportfiets of de elektrische moederfiets. Welk type e-bike het beste bij jou past, is afhankelijk van onder andere waarvoor je de fiets voor wilt gebruiken.

Actieradius

De actieradius bij een e-bike betekent de hoeveelheid kilometers die je kunt afleggen met één volle accu. Er zijn verschillende accu capaciteiten, die variëren van 300 tot 750 Wh. Bij veel e-bikes is het mogelijk om de accu te upgraden.

Er zijn nog een aantal aandachtspunten waarop je moet letten bij het aanschaffen van een e-bike, zoals de kwaliteit van de accu, de aanschafprijs, het type motor en de garantie.