Moby
Colenbranderstraat 10
6813 KW Arnhem

Contact
info@yourmoby.nl

Onze top 3 elektrische stadsfietsen met 11 versnellingen 

Een (elektrische) fiets heeft vaak 3, 7 of 8 versnellingen. Deze helpen de bestuurder bij het comfortabel en efficiënt rijden op de fiets. Hoe meer versnellingen een fiets heeft, hoe preciezer je kunt bepalen hoe hard of zacht je fietst en moet trappen. In dit artikel worden onze 3 favoriete stadsfietsen met 11 versnellingen uitgelicht.

Top 3 elektrische stadsfietsen met 11 versnellingen

Een fiets met 11 versnellingen heeft waarschijnlijk een naafversnelling. Zulke versnellingen zorgen ervoor dat de fiets wat zwaarder is. Wel kan er geschakeld worden terwijl er getrapt wordt en heeft de fiets praktisch gezien geen onderhoud nodig, wat het een gebruiksvriendelijk schakelsysteem maakt. 

#1 Koga Pace B05 2023

De Koga Pace B05 2023 is een sportieve stadsfiets, geschikt voor allerlei verschillende ritten. De bestuurder zit bij het fietsen iets naar voren, waardoor je meer kracht kan zetten en minder last hebt van wind, wat het uitermate geschikt maakt voor een sportieve rit. Maar deze fiets van Koga kan niet alleen voor sportieve ritjes gebruikt worden, ook voor dagelijks gebruik is de fiets ideaal. 

De hoge accu capaciteit zorgt ervoor dat de actieradius standaard al hoog is, maar deze kan nog worden uitgebreid, waardoor de actieradius zelfs tussen de 120 en 200 kilometer kan zijn. Dit model is al vanaf €5299,- beschikbaar in het grijs, zwart, blauw en rood, voor zowel dames als heren. 

De belangrijkste eigenschappen van deze Koga Pace B05 2023 op een rij:

Type ritWoon-werkverkeer en recreatief gebruik 
RemmenHydraulische remschijven
Motor locatieMidden
Motor techniekBosch Performance Line CX
Kracht motor85 Nm
Aantal versnellingen11 versnellingen
Type versnellingenShimano Deore XT
Accu capaciteit750 Wh
Actieradius80-130 km zonder upgrade 

#2 Kalkhoff Entice 7.B Advance+ ABS 2023

Deze krachtige fiets van Kalkhoff zorgt ervoor dat je overal gemakkelijk kan fietsen. De motor is namelijk zo krachtig dat je als fietser zonder moeite start met fietsen, zelfs wanneer je een steile berg op rijdt. De Kalkhoff Entice 7.B Avance+ ABS 2023 is een hele comfortabele fiets. De hoogwaardige voorvork- en zadelpenvering vangen namelijk een groot gedeelte van de schokken op. 

Doordat het aandrijfsysteem van Bosch zo nieuw is, is het mogelijk om jouw telefoon te verbinden met de fiets. Hierdoor ontgrendel je de fiets op een veilige en gemakkelijke manier. Daarnaast zorgt dit systeem ervoor dat je gemakkelijk de fietsroute op het display van de fiets kunt zien. Er is geen upgrade van de accu beschikbaar, waardoor de actieradius niet uitgebreid kan worden. De fiets is vanaf €5799,- beschikbaar in het grijs en het groen. 

De belangrijkste eigenschappen van deze Kalkhoff Entice 7.B Advance+ 2023 op een rij:

Type ritWoon-werkverkeer en recreatief gebruik 
RemmenHydraulische remschijven
Motor locatieMidden
Motor techniekBosch Performance CX BES3
Kracht motor85 Nm
Aantal versnellingen11 versnellingen
Type versnellingenShimano Deore XT
Accu capaciteit750 Wh
Actieradius80-130 km 

#3 Kalkhoff Entice 5.B Advance+ 2023

Deze Entice 5.B Advance+ van Kalkhoff is bij meerdere tests er als beste uitgekomen. Dit komt voornamelijk door het hoge toegestane totaalgewicht van de fiets. Gemiddeld ligt het toegestane totaalgewicht, het gewicht van de berijder, bagage en fiets zelf, tussen 120 en 130 kg, maar bij deze fiets ligt het op wel 170 kg. Daarnaast zorgt het Bosch Performance CX Smart Syteem voor ultiem comfortabel rijgedrag, in combinatie met geavanceerde technieken zoals de gratis eBike Flow app. 

De Kalkoff Entice 5.B Advance+ 2023 heeft een minder krachtige accu dan de bovenstaande 7.B. Daarentegen kan bij dit model de accu wel geupgrade worden. Bij Fietsvoordeelshop.nl is deze elektrische fiets beschikbaar vanaf € 4699,- in de kleuren grijs en groen. Ook zijn er verschillende uitvoeringen met betrekking tot het frame beschikbaar. 

De belangrijkste eigenschappen van deze Kalkhoff Entice 5.B Advance+ 2023 op een rij:

Type ritWoon-werkverkeer en recreatief gebruik 
RemmenHydraulische remschijven
Motor locatieMidden
Motor techniekBosch Performance CX BES3
Kracht motor85 Nm
Aantal versnellingen11 versnellingen
Type versnellingenShimano Deore XT
Accu capaciteit625 Wh
Actieradius70-110 km 

Het aanschaffen van een elektrische fiets die goed bij je past, kan een behoorlijke zoektocht zijn. . Daarom hebben wij een buying guide opgesteld, waarin we benoemen welke punten belangrijk zijn bij het kopen van een elektrische fiets.