Moby
Colenbranderstraat 10
6813 KW Arnhem

Contact
info@yourmoby.nl

Ontdek de populairste e-bike met lage instap van 2023

E-bikes met een lage instap beschikken over een uniek frame. Dankzij de lage uitvoering, stap je een stuk gemakkelijker op en af. Daarnaast beschik je over meer gemak en veiligheid onderweg met het lage zwaartepunt. In de afgelopen jaren is het aantal e-bikes met lage instap steeds populairder geworden. De populairste e-bike van 2023 met lage instap is de Gazelle Grenoble C8 HMB. Ontdek alle voor- en nadelen van deze fiets.

Meer over het bekende en betrouwbare Gazelle

Al meer dan 130 jaar produceert het Nederlandse fietsenmerk Koninklijke Gazelle tweewielers die bekend staan als comfortabel, licht in gewicht en kwalitatief hoogstaand. Er is, dankzij het ruime aanbod, altijd een e-bike die bij je past. Inmiddels is Gazelle uitgegroeid tot één van de grootste (elektrische) fietsfabrikanten in Nederland, voor zowel dames als heren. In totaal worden er zo’n 300 duizend fietsen per jaar vol passie en overgave gemaakt.

Ben je op zoek naar een e-bike die bij jou past?

Gazelle Grenoble C8 HMB 2023

De Gazelle Grenoble C8 HMB 2023 is de #1 favoriet bij Fietsvoordeelshop.nl, als het gaat om e-bikes met lage instap. Dit model wordt gezien als een echte alleskunner en is uiterst geschikt voor recreatief gebruik. Tijdens het ontwerp heeft Gazelle de focus gelegd op design en rijcomfort. Dit is terug te zien in de verende zadelpen en voorvork. Je hebt de keuze uit de kleuren grijs en mat zwart. In de afbeelding hierboven wordt het grijze model weergegeven. Op basis van je lichaamslengte kies je de passende maat: 49, 53, 57 of 61. De aanschafwaarde bedraagt 2.969 euro.

Dit model beschikt over krachtige middenmotor van het betrouwbare merk Bosch Active Plus. Met deze motor fiets je zonder moeite over heuvelachtige terreinen of met een stevige tegenwind. Het standaard model beschikt over een accu capaciteit van 400 Wh. Hierbij hoort een actieradius van tussen de 50 en 110 kilometer, afhankelijk van onder andere de hoeveelheid trapondersteuning die je wilt en de weersomstandigheden. Liever langere afstanden afleggen met een volgeladen accu? Dan is het mogelijk de accu te upgraden naar 500 Wh voor 200 euro extra. Hierbij hoort een actieradius van 60 tot 120 kilometer.

De belangrijkste eigenschappen van deze e-bike op een rij:

Type ritRecreatief gebruik
Motor locatieMidden
Motor techniekBosch Active Plus
Kracht van motor50 Nm
RemmenHydraulische schijfremmen
Type versnellingenShimano Nexus 8-Speed
Aantal versnellingen8
Aantal trapondersteuningen4
Accu capaciteit400 Wh

Wat zijn de pluspunten van deze e-bike met lage instap?

Overweeg je een e-bike aan te schaffen met een lage instap, maar twijfel je welke het beste bij je past? Om tot een goede keuze te komen, is het belangrijk om de plus- en minpunten tegen elkaar af te wegen. Wij helpen je graag op weg door de voor- en nadelen van de Gazelle Grenoble C8 HMB 2023 te delen.

Krachtige en geluidsarme middenmotor

Het voordeel van een middenmotor is dat het gewicht in het midden van de fiets ligt. Kortom, bij de trapas. En dat betekent ook dicht bij jou. Dankzij deze verdeling van het gewicht fiets je stabieler en wendbaarder. Daarnaast wordt de trapondersteuning van een middenmotor ervaren als het meest natuurlijk. De Bosch Active middenmotor bij de Gazelle Grenoble C8 HMB 2023 is naast genoemde voordelen, ook geluidsarm. Zo word je fijne fietstocht in de natuur niet verstoort door het geluid afkomstig van je motor.

Snel tot stilstand komen

De Grenoble C8 HMB 2023 van Gazelle beschikt over hydraulische schijfremmen. Het grote voordeel van dit type rem is dat je beter gedoseerd kunt remmen. Daarnaast kun je meer kracht zetten bij het remmen met de hydraulische schijfremmen dan bijvoorbeeld bij mechanische schijfremmen.

Comfortabele rit gegarandeerd

Een verende zadelpen zorgt voor extra comfort tijdens je fietsrit. Hoe dit komt? Je vangt schokken beter op. Ideaal dus wanneer je vaak door bospaden fietst of over heuvelachtige terreinen. Daarnaast hoef je ook minder hard te trappen om vooruit te komen. Naast de verende zadelpen, beschikt de Gazelle Grenoble C8 ook over een verende voorvork. Hiermee wordt je rijgedrag nog stabieler door het betere contact tussen de banden en de weg.

Zijn er ook minpunten?

Het grootste minpunt van deze Gazelle Grenoble C8 HMB 2023 is dat er geen kinderzitje voorop bevestigd kan worden. Wil je een kinderzitje voorop plaatsen? Dan kun je het beste een kijkje nemen bij het aanbod transport e-bikes.

Wil je erachter komen of de Gazelle Grenoble C8 HMB 2023 iets voor jou is? Maak geheel vrijblijvend en volledig kosteloos een afspraak voor een proefrit bij één van de fysieke winkels van Fietsvoordeelshop.nl.