Moby
Colenbranderstraat 10
6813 KW Arnhem

Contact
info@yourmoby.nl

Ontdek de 3 meest populaire elektrische stadsfietsen van 2024, nu met korting!

Uit onderzoek van het RIVM is gebleken dat bijna een derde (30%) van de fietsers met een leeftijd van 12 jaar en ouder beschikt over een e-bike. Het zijn vooral ouderen van 65 jaar en ouder die kiezen voor een elektrische fiets, maar ook onder jongeren neemt het aantal toe.

Overweeg je om een e-bike aan te schaffen, maar weet je door het grote aanbod niet welke je uit zult kiezen? Wij hebben de 3 meest populaire elektrische stadsfietsen van 2024 voor je uitgelicht.

#1: Elops e-bike 500e met laag frame

Ben je op zoek naar een elektrische fiets om je door de stad te verplaatsen? Deze e-bike van het merk Elops is een uitstekende keuze als je kilometers af gaat leggen op verharde ondergrond. Niet alleen door de stad, maar ook voor de langere afstanden buiten de stad is comfort gegarandeerd. De batterij beschikt over een kracht van 504 Wh.

Bij Decathlon is deze e-bike beschikbaar in de kleur grijs groen, voor een aanschafprijs van 1.699,99 euro. Er zijn 2 maten: S en M. Kies je voor een wat kleinere maat, dan is je fiets wendbaarder. Een grotere maat geeft je meer stabiliteit.

De belangrijkste eigenschappen van de Elops e-bike staan hieronder toegelicht:

Soort batterijLithium-ion SDI-batterij van Samsung
Duur opladen7 uur
Aantal standen3
Type remmenHydraulische schijfremmen
Merk verlichtingAXA BLUELINE
Maximale aantal kg belasting150 kg (inclusief fiets, fietser en bagage)
Duur garantie2 jaar

#2 BEEQ C500 Urban Motion – Shimano STEPS

De C500 Urban Motion – Shimano STEPS van het Portugese merk BEEQ scoort als één van de beste in de ANWB test. Dit komt onder andere door het goede comfort dankzij de zithouding de brede banden. Daarnaast is deze e-bike ook nog eens stabiel en robuust. De accu bevindt zich op de onderbuis en heeft een capaciteit van 418 Wh.

Bij Decathlon is deze elektrische fiets beschikbaar in de kleur zwart met oranje accenten, voor een prijs van 1.659,99 euro. Er is één maat beschikbaar. Wel kan je het zadel op de juiste hoogte afstellen.

Bekijk in de tabel hieronder de belangrijkste eigenschappen van deze BEEQ bike:

Soort batterijLithium-ion SDI-batterij van Samsung
Duur opladen6 uur
Aantal standen4
Type remmenHydraulische schijfremmen
Merk verlichtingAXA BLUELINE en PICADILLY LED
Maximale aantal kg belasting25 kg
Duur garantie2 jaar

#3 BTWIN LD 920 E met laag frame

De LD 920 E met laag frame is van het merk BTWIN . Dit is het eigen fietsenmerk van Decathlon en ondertussen al een aantal jaren terug te zien in het Nederlandse straatbeeld. Dankzij de unieke motor met de naam Owuru die zich bevindt onder de twee motors in het midden van de fiets, profiteer je van uitstekende stabiliteit. Daarbij zorgt de innovatie CVT-versnellingsbak ervoor dat je op het juiste moment het juiste vermogen aan trapondersteuning ontvangt. De accu van Samsung beschikt over een capaciteit van 702 Wh.

Bij Decathlon is deze e-bike verkrijgbaar in de kleur zwart, voor een prijs van 2.999,99 euro. Je kunt een keuze maken uit de maten S, M en L. Ook is het zadel op de gewenste hoogte af te stellen.

Bekijk hieronder de belangrijkste eigenschappen van deze BTWIN e-bike:

Soort batterijLithium-ion SDI-batterij van Samsung
Duur opladen7 uur
Aantal standen4,5
Type remmenHydraulische schijfremmen
VerlichtingAutonoom en krachtig
Maximale aantal kg belasting27 kg
Duur garantie2 jaar

Wil je weten welke elektrische fietsen nog meer meedoen aan de promotie voor elektrische stadsfietsen, waarbij je geen verzendkosten hoeft te betalen?