Moby
Colenbranderstraat 10
6813 KW Arnhem

Contact
info@yourmoby.nl

Elektrische fietsen: populariteit elektrische scooters en speed pedelecs blijft toenemen

In Nederland zien we steeds vaker voertuigen die met de stekker moet worden opgeladen. Vooral de speedpedelecs, elektrische scooters en andere bromfietsvoertuigen zijn in trek. In de afgelopen drie jaar zijn er maar liefst 2,5 keer meer elektrische voertuigen bijgekomen.

In dit artikel lees je bij wie de elektrische bromfietsvoertuigen het meest populair is en waarom Nederlanders massaal kiezen voor elektrische voertuigen. Tot slot wordt er antwoord gegeven op de vraag: hoe ziet de toekomst van de elektrische fietsen eruit?

Wie zijn de grootste groep afnemers van elektrische bromfietsvoertuigen?

De elektrische scooters, speedpedelecs en overige elektrische bromfietsvoertuigen zijn vooral onder de groep vijftig- en zestigplussers erg populair. Waarom dit is? Waarschijnlijk vooral om het gemak waarmee je je verplaatst van punt A naar punt B en ondertussen toch aan je dagelijkse portie beweging komt. Met een elektrische fiets krijg je trapondersteuning, belast je minder je gewrichten en houd je een lange fietstocht langer vol. Allemaal voordelen die meespelen bij de doelgroep om de overstap te maken naar een elektrische fiets!

Wil je direct op zoek gaan naar je favoriete elektrische fiets met een snelheid van maximaal 45 km/u?

Waarom is de elektrische fiets zo populair?

Ondanks dat de elektrische fiets vooral is ontworpen met het oog op duurzaamheid, is gebleken dat de grootste groep afnemers hier niet bewust voor kiest. Voordelen als minder fysieke belasting en snelheid worden het meest genoemd als reden voor overstap op de elektrische fiets. Het onderdeel milieuvriendelijkheid is een leuke bijkomstigheid, maar niet het belangrijkst!

Toch blijft er ook een groep Nederlanders over die geen elektrische fiets aan wilt schaffen of nog niet deze behoefte heeft. Deze groep bestaat uit een kwart van alle Nederlands. Het grootste struikelblok om niet overstag te gaan is toch de hoge prijs van de elektrische fiets. Maar ook wilt deze groep nog zelf de volle lichaamsbeweging op de fiets leveren. Daarnaast worden elektrische fietsen vaak gestolen. Dit is de derde op het lijstje waarom een kwart van de Nederlanders toch niet kiest voor een elektrische fiets.

Hoe ziet de toekomst van de elektrische fiets eruit?

Omdat de prijzen voor een elektrische fiets hoger zijn dan bij een normale fiets, is het nog belangrijker dat de consument vertrouwen heeft in de elektrische fiets. Als koper van de elektrische fiets wil je dan ook overtuigd zijn een goede aankoop te doen. De verwachting is dat de markt voor tweedehands e-bikes enorm wordt. Er zijn in de afgelopen jaren miljoenen aan e-bikes verkocht. De verwachting is dat er momenteel genoeg e-bikes in omloop zijn om een goed platform voor tweedehands elektrische fietsen op te zetten.

Nog een voordeel van de tweedehands elektrische fietsen-toekomst? Deze elektrische fietsen kennen het probleem van de langere levertijd niet. Schaf je een nieuwe elektrische fiets aan? Dan loop je het risico lang te moeten wachten door de problemen die er zijn met de leverketen en tekorten aan onderdelen. Bij een tweedehands e-bike hoef je gemiddeld 3 tot 5 dagen te wachten. Voor een nieuwe elektrische fiets kan je al gauw denken aan enkele weken tot maanden!