Moby
Colenbranderstraat 10
6813 KW Arnhem

Contact
info@yourmoby.nl

E-bikes populairder dan normale fietsen in Nederland, ook bij dieven!

Dat elektrische fietsen steeds populairder zijn geworden in de afgelopen jaren is geen nieuwtje, maar wist je dat er meer elektrische fietsen zijn verkocht dan ‘normale’ fietsen? Het lijkt zelfs niet te vermijden dat in Nederland de elektrische fietsen het gaat winnen van de normale fietsen.

Ook het aantal elektrische fietsen die worden gestolen zijn in de afgelopen jaren flink toegenomen. Dit blijkt uit een het aantal aangiftes van gestolen elektrische fietsen bij de politie.

In dit artikel lees je de voordelen van een elektrische fiets en de tips om diefstal van je elektrische fiets te doen voorkomen.

Elektrische fietsen voordelen

Ben je aan het overwegen om een elektrische fiets te nemen of ben je op zoek naar een verklaring voor de enorme toename in populariteit van de elektrische fietsen? Lees de voordelen van elektrisch fietsen hieronder:

Gemakkelijker en sneller van A naar B

Met de trapondersteuning die de elektrische fiets geeft, is een helling op fietsen geen probleem. Langere afstanden afleggen? Ook dat is geen probleem meer. Met de elektrische fiets raak je minder snel vermoeid en verplaats je je gemakkelijker en sneller van A naar B!

Beweging, check!

Vaak wordt er gedacht dat je tegenprestatie hoeft te leveren bij elektrische fietsen. Niets is minder waar. Natuurlijk is het zo dat je meer moet bewegen zonder trapondersteuning, maar ook al heb je trapondersteuning is het alsnog nodig om te bewegen.

Milieuvriendelijk

Ga je meestal met de auto naar je werk? Wissel dan eens je auto in voor een elektrische auto en draag je een steentje bij aan een beter milieu. Ook wordt er minder lawaai op straat gemaakt met een elektrische fiets. Jij blij en de buurt blij!

Ook dieven zien de elektrische fietsen

Steeds meer dieven zien de elektrische fietsen staan. Zeker sinds er leverproblemen zijn bij fietsfabrikanten en er een tekort aan onderdelen is ontstaan. Niet alleen de gehele fiets is dus populair, maar ook verschillende onderdelen. Met name de accu’s.

Hoe je kan voorkomen dat een dief je elektrische fiets steelt? Natuurlijk door je elektrische fiets op slot te zetten. Wij geven je 2 tips om diefstal nog net wat lastiger te maken voor de fietsendieven.

Traceer je fiets!

Steeds meer nieuwe e-bikes die op de markt komen, zijn voorzien van een zendertje. Zo is er bijvoorbeeld een speciale track- and – trace zender aan een elektrische fiets bevestigd. Is jouw e-bike gestolen? Dan kan je eenvoudig je eigen e-bike traceren.

Ook thuis de e-bike slot!

Ben je ervan overtuigd dat je je elektrische fiets alleen op slot moet zetten op openbare plekken zoals het station of op je werk? Mensen vergeten vaak dat ook in je eigen schuur een diefstalplaats kan vinden. Wees voorbereid en zet je elektrische fiets altijd op slot: het liefst met een dubbelslot. Doe het slot door je achterwiel! Via het achterwiel is het lastiger om je e-bike mee te nemen!