Moby
Colenbranderstraat 10
6813 KW Arnhem

Contact
info@yourmoby.nl

De plus- en minpunten van de e-fatbike van Ruff op een rij!

Een fatbike wordt ook wel fat bike, fat-tire bike of snowbike genoemd. Je komt deze bike tegen met en zonder trapondersteuning. De gedachte achter het ontwerp is om comfortabel te kunnen rijden op terreinen met een lage gronddruk, zoals bij modder het geval is. Kenmerken van de fatbike zijn de grote banden, een brede voorvork en achterbrug en de lage bandenspanning.

Het elektrische fatbike merk Ryff-Cycles is in 2012 opgericht. Sinds het ontstaan van dit merk zijn er 4 verschillende modellen te verkrijgen: Lil’Buddy, Lil’Missy, Biggie en De Schurk. Lees in dit artikel de plus- en minpunten van de Ruff Lil Buddy 500 Wh 2023.

Meer over Ruff

Pero Descina, de oprichter van het fietsenmerk, heeft in Regensburg het hoofdkantoor gevestigd. Wat Ruff onder andere uniek maakt, is het feit dat de productie plaatsvindt binnen Europa en de fietsen grotendeel met de hand wordt gemaakt. Alle fietsen beschikken over een motor en accu van het betrouwbare en populaire merk Bosch. Kenmerkend voor dit merk zijn de soepele ondersteuning die het biedt en de uitstekende rijeigenschappen waarvan je profiteert.

Ruff Lil Buddy 2023

Zeg je: stoer, comfortabel en uniek, dan zeg je Lil Buddy van Ruff. Alleen al de dikke banden, het grote zadel en het modern vormgegeven frame zorgen voor een indrukwekkend aangezicht. Ook het uitstekende technische aspect maakt deze e-fatbike tot een comfortabele fiets voor dagelijkse korte ritten. Je hebt de mogelijkheid om te kiezen tussen een 300 Wh en 500 Wh middenmotor van Bosch Performance CX. Voor de 300 Wh betaal je 2.999 euro. Voor de e-fatbike met 500 Wh betaal je 3.999 euro.

Hieronder lees je de belangrijkste specificaties van Ruff’s Lil Buddy 500 Wh:

Type ritDagelijkse ritten
Motor techniekBosch Performance CX
Kracht motor85 Nm
Aantal standen trapondersteuning 4
Motor geluidGeluidsarm
Accu capaciteit500 Wh
Aantal versnellingen7
Actieradius50 tot 90 kilometer

De pluspunten van de Lil Buddy 2023

Overweeg je om deze allrounder aan te schaffen? Net zoals elke elektrische fiets zijn er ook bij de Lil Buddy plus- en minpunten. Wij hebben de belangrijkste pluspunten voor je op een rij gezet:

Fluisterstille en sterke Bosch middenmotor

Bij elke e-bike met een middenmotor zit het systeem verwerkt in het frame. Zo ook bij deze fatbike Lil. De unieke software die voor het Performance Line CX systeem maakt een nauwkeurig dynamisch gedoseerde ondersteuning mogelijk met de EMTB-modus. Er zijn 3 sensoren die deze natuurlijke trapondersteuning mogelijk maken. Dit zijn onder andere je snelheid, de trapfrequentie en de trapkracht. De 85 Nm motor is de meest krachtige motor die er is en uiterst geschikt voor de sportievere e-bikes, zoals deze fatbike van Ruff.

Personaliseren mogelijk

Naast de kleuren antraciet, blauw, grijs, groen, wit, zilver en zwart, kun je er ook voor kiezen om je Lil Buddy verder te personaliseren. Zo kun je onder andere accessoires gebruiken als zittingverhogers en voordragers.

Ruime actieradius

Inwoners van Nederland legden in 2021 gemiddeld 6,1 kilometer per dag af om van en naar werk te gaan, zo blijkt uit de cijfers van het CBS. Met de Ruff Lil Buddy 500 Wh leg je – dankzij de grote capaciteit – op een volgeladen accu al gauw 50 tot maximaal 90 kilometer af. Deze elektrische fatbike is dus ideaal om te gebruiken om naar je werk en naar huis te gaan.

Minpunt Lil Buddy 2023

Veel bestuurders van elektrische fietsen vinden het ideaal als hun fiets beschikt over een grote actieradius. Je kunt namelijk wat langer wachten met het opladen van je accu. Bij de meeste e-bikes is het mogelijk om te kiezen voor een accu upgrade, zodat je meer kilometers af kunt leggen op een volle accu. Bij deze Lil Buddy 2023 is een accu upgrade niet mogelijk. De vraag is of dit wel nodig zou moeten zijn, dankzij de ruime actieradius.

Wil je meer weten over het verhaal achter Ruff? Bekijk dan onderstaande (Engelstalige) video: