Moby
Colenbranderstraat 10
6813 KW Arnhem

Contact
info@yourmoby.nl

De beste woon-werk elektrische fiets

Het gebruiken van een elektrische fiets om naar je werk te reizen, wordt de laatste jaren steeds populairder. De slechte luchtkwaliteit in grote steden is nog steeds een groot probleem. De vele auto’s, treinen en bussen die elke dag rijden, zorgen voor veel schadelijke uitstoot.

Het rijden met een elektrische fiets van en naar het werk is dan een goede manier om ervoor te zorgen dat er minder uitstoot geproduceerd wordt én dat de luchtkwaliteit verbeterd.
Er zijn naast minder uitstoot nog meer grote voordelen van het reizen met een elektrische fiets. Het is goedkoper, sneller en ook nog eens erg goed voor je gezondheid.

Ben jij op zoek naar de beste woon-werk elektrische fiets? Wij hebben alle goede woon-werk elektrische fietsen voor jou op een rijtje gezet.

best geteste
Best geteste elektrische fiets van 2022

Wat moet een woon-werk elektrische fiets hebben?

Een opvouwbare elektrische fiets is goed voor de wat kortere afstanden. Je kunt de fiets dan opvouwen en in de trein stappen of de fiets gemakkelijk opbergen op het kantoor.

Een elektrische woon-werk fiets heeft een aantal belangrijke vereisten:

  • De accu moet lang meegaan en de motor moet sterk genoeg zijn, zodat jij niet vermoeid aankomt op jouw werk.
  • Het frame van een woon-werk elektrische fiets moet een comfortabele rechtopstaande rijpositie hebben. Je wil namelijk goed rechtop zitten op de fiets, zodat je geen last krijgt van je rug.
  • De woon-werk e-bike heeft spatborden. Je wil natuurlijk niet dat je benen en voeten nat gespat worden wanneer je in de regen fietst.
  • Een bagagedrager is erg handig. Niet iedereen wil een rugzak of koffer vervoeren. Je kunt dan al je spullen in fietstassen op de bagagedrager stoppen.
  • Verlichting is op elke fiets erg belangrijk. In de wintermaanden is het in de ochtend nog vaak donker en wordt het in de avond snel donker. Het is dan fijn dat je verlichting hebt.

De test

Elk jaar zijn er verschillende partijen die de beste woon-werk elektrische fietsen testen. Wij hebben uit deze testen een aantal fietsen gepakt die op de nummer een stonden:

Best geteste woon-werkfiets: E-bikechoices

De website Ebikechoices heeft een aantal woon-werk elektrische fietsen getest. Uit deze test kwam de Eskute Polluno Pro City e-bike op nummer een. De Eskute Polluno Pro City e-bike heeft een goede motor en accu. Deze elektrische fiets heeft spatborden, verlichting en hydraulische remmen.

gazelle ultimate c380 hmb 2022
Best geteste elektrische fiets van 2022 volgens AD
Best geteste woon-werkfiets: AD

Uit de test van het AD kwam de Gazelle Ultimate C380 HMB het beste uit de test. Deze woon-werk elektrische fiets kreeg een 8,5. Deze fiets heeft een krachtige ondersteuning, traploze versnelling, een krachtige motor, verende voorvork en veel comfort.

Best geteste woon-werkfiets: Fietsenwinkel

De Fietsenwinkel heeft meerdere fietsen getest. Hier kwamen drie woon-werk elektrisch fietsen als beste uit de test. De Cube Kathmandu, de Corina E-Mozzo en de Brinckers Granville. Deze drie fietsen hebben een alle drie een goede accucapaciteit. De Cube Kathmandu heeft een strakke vormgeving, is lichtgewicht, heeft een verende voorvork en zadelpen en is sportief en comfortabel. De Cortina E-Mozzo heeft een goede gewichtsverdeling, is sportief en aerodynamisch en de schijfremmen geven controle. De Brinckers Granville is sportief en aerodynamisch, heeft een betrouwbaar Bosch motorsysteem en heeft een verende voorvork en comfort.

Best geteste woon-werkfiets: ANWB

Uit de test van de ANWB kwamen zeven geschikte woon-werk elektrische fietsen. Dit waren de fietsen: Batavus Dinsdag E-go Classic Exclusive, B, de Batavus Fonk E-go Plus, de Gazelle Ultimate C8+ HMB, de Grenoble C8 HMB, de Koga Pace B10 Limited, de Sparta M8B Exclusive en de Sparta D-Burst M8TB.

Overweeg je een elektrische fiets aan te schaffen om van en naar je werk mee te gaan? Lees je vooraf goed in over het type e-bike wat het beste bij jou past.