Moby
Colenbranderstraat 10
6813 KW Arnhem

Contact
info@yourmoby.nl

De beste elektrische mamafiets

De beste elektrische mamafiets

Het fietsen met een kind voor- of achterop gaat er net iets anders aan toe, dan wanneer je alleen fietst. Voor het fietsen met een kind heb je een kinderzitje nodig. Niet elke fiets is geschikt voor kinderzitjes. Zelfs als er een kinderzitje voor of achterop de fiets past, kan het fietsen met een kinderzitje bij een gewone fiets niet heel comfortabel zijn.

Niet alleen de plaatsing van het kinderzitje kan problemen geven, ook het parkeren van de fiets is vaak lastig. De fiets staat met een kinderstoeltje vaak niet stabiel. Hierdoor valt je fiets als één van de eerste om.

Een elektrische mamafiets is dé ideale oplossing voor moeders die fietsen met hun kinderen. Het fietst een stuk lichter, comfortabeler en daardoor gemakkelijker dan een gewone fiets.

In dit artikel lees je waar je op moet letten bij de aanschaf van een elektrische mamafiets en wat de beste elektrische mamafietsen zijn.

Waar moet je op letten bij de aanschaf van een elektrische mamafiets?

De beste elektrische mamafiets

Bij het aanschaffen van een goede elektrische mamafiets is het belangrijk dat je let op een aantal zaken. Zo is bijvoorbeeld het frame erg belangrijk. Waar je verder op moet letten bij de aanschaf van een goede elektrische mamafiets, lees je hier:

  • De onderdelen moeten goed op elkaar zijn afgestemd, zodat de fiets goed is uitgebalanceerd en deze een stabiele basis heeft;
  • Beschikken over een goede accu en motor. Een goede accu en motor zorgen ervoor dat je lange afstanden kunt fietsen en dat je weinig kracht hoeft te zetten;
  • Bredere banden. Met deze banden kun je comfortabeler fietsen en bewaar je gemakkelijker het evenwicht;
  • Zorg dat je fiets goede remmen heeft. Deze moeten natuurlijk altijd goed werken, ook als je een andere fiets dan een elektrische mamafiets aanschaft;
  • Bij een mamafiets is het stuur vaak wat verder naar voren geplaatst, zodat je comfortabel kunt fietsen wanneer je bijvoorbeeld zwanger bent. Let erop dat de afstelling van het stuur past bij je wensen;
  • Een mamafiets heeft een (extra) brede standaard. Hierdoor kan je stabiel parkeren, zonder om te vallen;
  • Er is een stuurslot aanwezig. Met een stuurslot wordt het eenvoudig de fiets stabiel te parkeren én is het gemakkelijker om kinderen in het zitje te plaatsen.
  • Een lage instap. Dit zorgt ervoor dat je gemakkelijk kunt op- en afstappen. Ook met kinderzitjes voor en achter!

Verschillende elektrische mamafietsen

Nu je weet op welke punten je moet letten bij het aanschaffen van een elektrische mamafiets, is de volgende stap een goede elektrische mamafiets uitzoeken. Er zijn verschillende merken met allen andere eigenschappen te vinden. Welke bij je past, is afhankelijk van je wensen en eisen. Hieronder lees je meer over de beste elektrische mamafietsen:

Elektrische mamafiets van BTWIN
Gazelle Bloom HMS

De elektrische cargofiets longtail R500E van het merk BTWIN is verkozen tot de #1 beste elektrische mamafiets. Dankzij het grote laadvermogen van maximaal 208 kg (inclusief fiets) kan je tijdens elke fietstocht je hebben en houden meenemen. In totaal is er ruimte voor 2 kinderen of 1 volwassene om mee te nemen. Je kan bij dit model er ook nog voor kiezen om speciale accessoires toe te voegen. Zo wordt de e-bike nog meer eigen. De lithium-ionbatterij beschikt over een capaciteit van 672 Wh. Dit komt neer op een actieradius van minimaal 50 tot maximaal 90 kilometer. Aan de hand van de koppel en het vermogen van de motor wordt de kracht die je uitoefent op de pedalen opgemeten. Op basis hiervan wordt de juiste ondersteuningsstand voor je geselecteerd.

Wil je meer weten over deze #1 in de categorie beste elektrische mamafietsen?

Elektrische mamafiets van BEEQ

De C500 Urban Motion Shimano STEPS van het Portugese merk BEEQ is een kwalitatief sterke e-bike als je met regelmaat langere afstanden af wilt leggen met een comfortabele fietshouding. Dit model is door de ANWB beoordeeld in met een ‘goed’ in de categorie beste e-bikes van 2023 tot 2.250 euro. Deze mamafiets beschikt over een ruime instap en de mogelijkheid om een zitje te installeren. Dankzij de middenmotor van het bekende en betrouwbare merk Shimano STEPS E5000 is deze elektrische mamafiets uiterst stabiel en comfortabel in gebruik. Met een maximale batterijcapaciteit van 418 Wh varieert het maximale bereik tussen de 50 en 190 kilometer.

Wil je meer weten over de technische eigenschappen van dit model?

Elektrische mamafiets van ELOPS

De LD 500E met laag frame van ELOPS beschikt over een uitstekende verhouding tussen prijs en kwaliteit. Ook dit model is met een ‘goed’ beoordeeld in de ANWB test 2023. Dit komt met name door de autonome verlichting waarover deze elektrische mamafiets over beschikt, de ingebouwde koppelsensor en de krachtige hydraulische schijfremmen. Bovendien is het ook mogelijk om op de bagagedrager een fietsstoeltje te bevestigen. De waterdichte lithium-ionbatterij met een capaciteit van 504 Wh is in het frame verwerkt. Wil je de accu opladen? Dan kan je de batterij eenvoudig uitnemen aan de daarvoor bestemde handgreep met behulp van de meegeleverde sleutel. In totaal zijn er 3 verschillende trapondersteuningsstanden plus de handige Walk Assist functie. Deze kan je activeren als je de fiets voortduwt.

Wil je meer te weten komen over deze beste elektrische mamafiets van ELOPS?

Welke elektrische mamafiets het best bij je past, is afhankelijk van je eigen wensen en behoeftes. Advies is om voor aanschaf altijd een proefrit te maken. Op deze manier ervaar je het best of de mamafiets doet wat die moet doen. Een proefrit maken kan vaak geheel vrijblijvend en volledig gratis bij één van de fysieke winkels van Decathlon.