Moby
Colenbranderstraat 10
6813 KW Arnhem

Contact
info@yourmoby.nl

De beste elektrische mamafiets

De beste elektrische mamafiets

Het fietsen met een kind voor- of achterop gaat er net iets anders aan toe, dan wanneer je alleen fietst. Voor het fietsen met een kind heb je een kinderzitje nodig. Niet elke fiets is geschikt voor kinderzitjes. Zelfs als er een kinderzitje voor of achterop de fiets past, kan het fietsen met een kinderzitje bij een gewone fiets niet heel comfortabel zijn.

Niet alleen de plaatsing van het kinderzitje kan problemen geven, ook het parkeren van de fiets is vaak lastig. De fiets staat met een kinderstoeltje vaak niet stabiel. Hierdoor valt je fiets als één van de eerste om.

Een elektrische mamafiets is dé ideale oplossing voor moeders die fietsen met hun kinderen. Het fietst een stuk lichter, comfortabeler en daardoor gemakkelijker dan een gewone fiets.

In dit artikel lees je waar je op moet letten bij de aanschaf van een elektrische mamafiets en wat de beste elektrische mamafietsen zijn.

De beste elektrische mamafiets

Waar moet je op letten bij de aanschaf van een elektrische mamafiets?

Bij het aanschaffen van een goede elektrische mamafiets is het belangrijk dat je let op een aantal zaken. Zo is bijvoorbeeld het frame erg belangrijk. Waar je verder op moet letten bij de aanschaf van een goede elektrische mamafiets, lees je hier:

  • De onderdelen moeten goed op elkaar zijn afgestemd, zodat de fiets goed is uitgebalanceerd en deze een stabiele basis heeft;
  • Beschikken over een goede accu en motor. Een goede accu en motor zorgen ervoor dat je lange afstanden kunt fietsen en dat je weinig kracht hoeft te zetten;
  • Bredere banden. Met deze banden kun je comfortabeler fietsen en bewaar je gemakkelijker het evenwicht;
  • Zorg dat je fiets goede remmen heeft. Deze moeten natuurlijk altijd goed werken, ook als je een andere fiets dan een elektrische mamafiets aanschaft;
  • Bij een mamafiets is het stuur vaak wat verder naar voren geplaatst, zodat je comfortabel kunt fietsen wanneer je bijvoorbeeld zwanger bent. Let erop dat de afstelling van het stuur past bij je wensen;
  • Een mamafiets heeft een (extra) brede standaard. Hierdoor kan je stabiel parkeren, zonder om te vallen;
  • Er is een stuurslot aanwezig. Met een stuurslot wordt het eenvoudig de fiets stabiel te parkeren én is het gemakkelijker om kinderen in het zitje te plaatsen.
  • Een lage instap. Dit zorgt ervoor dat je gemakkelijk kunt op- en afstappen. Ook met kinderzitjes voor en achter!

Verschillende elektrische mamafietsen

Nu je weet op welke punten je moet letten bij het aanschaffen van een elektrische mamafiets, is de volgende stap een goede elektrische mamafiets uitzoeken. Er zijn verschillende merken met allen andere eigenschappen te vinden. Welke bij je past, is afhankelijk van je wensen en eisen. Hieronder lees je de best geteste elektrische mamafietsen:

Elektrische mamafiets van Gazelle
Gazelle Bloom HMS

Het merk Gazelle heeft vier elektrische mamafietsen. De HeavyDutyNL C7 HMB, Miss Grace C7 HMB, Bloom C7 HMS, en de Bloom C380 HMS. De Bloom C380 kwam het beste uit de test. Deze elektrische mamafiets kan een gewicht van maximaal 30 kg dragen en is sterk genoeg voor een zitje en fietstassen. De Bloom C380 beschikt over een stuurslot, een dubbele standaard en een extralage instap. Ook beschikt deze variant over een sterke motor. De ideale combinatie voor jou als moeder.

Elektrische mamafiets van Batavus
Batavus Quip E-Go Extra Cargo 2022

De Batavus Quip E-go Extra Cargo is de enige mamafiets die dit merk heeft ontworpen. Deze mamafiets heeft een ruime instap, een tweepoot standaard en een stuurslot. Het is mogelijk om voor- en achterop een kinderzitje te monteren. De voor- en achterdrager zijn individueel af te stellen, zodat je de fiets gemakkelijk kan aanpassen aan jouw wensen. Dankzij de middenmotor is deze elektrische mamafiets erg stabiel en comfortabel in gebruik.

Elektrische mamafiets van Stella

Het merk Stella heeft drie elektrische moederfietsen ontworpen: de Fiore Comfort, Dolce Superior en de Forte Superior. De Fiore Comfort is de meest populaire tussen deze drie mamafietsen. De Fiore Comfort heeft een tweepoot standaard, een stuurslot en een extra brede instap. Het stuur is extra breed en de bagagedrager is extra stevig.

Elektrische mamafiets van Cortina
Cortina-E-U4-Transport-Family-Active-RB7-2023

Het merk Cortina biedt drie verschillende elektrische moederfietsen aan, de E-Common Family, een E-U4 Transport Family, en de E-U4 Transport Family. De E-Common Family is het meest populair van de drie. Deze elektrische mamafiets heeft een verlaagd fietsframe en instap, een dubbele standaard en stuurslot. Het is eenvoudig een krat te monteren op de voorkant dankzij een handig kliksysteem.

Welke elektrische mamafiets het best bij je past, is afhankelijk van je eigen wensen en behoeftes. Advies is om voor aanschaf altijd een proefrit te maken. Op deze manier ervaar je het best of de mamafiets doet wat die moet doen. Een proefrit maken kan vaak geheel vrijblijvend en volledig gratis.