Moby
Colenbranderstraat 10
6813 KW Arnhem

Contact
info@yourmoby.nl

Chinese EV merk Zeekr betreedt Nederlandse markt

Dit najaar worden er bijna 30 elektrische voertuigen van het Chinese automerk Zeekr, dochterbedrijf van het Geely-concern, verwacht op de Nederlandse markt. De fabrikant bestaat op dit moment zo’n 2 jaar en richt zich volledig op het bouwen van elektrische voertuigen. In dit artikel lees je meer over het automerk en verschillende Zeekr modellen.

Welke modellen worden verwacht op de Europese markt?

Het Chinese automerk trapt het intreden op de Nederlandse markt af met twee modellen. Eén daarvan betreft de grote Zeekr, ook wel bekend als de 001. De afmetingen van deze EV zijn 5 meter lang en 2 meter breed. Wat betreft het accupakket biedt dit voertuig 100 kilowattuur. In de praktijk leg je maximaal 620 kilometer af met een volgeladen accu. Wil je dit model aanschaffen, houd dan rekening met zo’n 60 duizend euro. Het tweede model dat Zeekr op de markt brengt, kun je vergelijken met het formaat van de Volvo XC40. Hiervoor betaal je net wat minder, namelijk 45 duizend euro. De praktische actieradius bedraagt maximaal 440 kilometer en het model bezit over een accupakket van 69 kilowattuur.

Wil je de overstap maken naar elektrisch rijden?

Meer dan alleen elektrisch

Volgens Zeekr is duurzame mobiliteit meer dan alleen elektrisch rijden. Het gaat volgens hen namelijk niet alleen over de mate van uitstoot tijdens het rijden, maar ook om de manier waarop een voertuig wordt geproduceerd. Vandaar dat de fabriek, gevestigd in China, 100% op groene stroom draait. Daarnaast wordt er gekeken naar manieren van recyclen van bepaalde materialen. Toch blijven er nu eenmaal grondstoffen nodig om de productie van elektrische auto’s mogelijk te maken en dus zullen er ook bij de productie van Zeekr voertuigen emissies vrijkomen.

Niet bang voor concurrentie

Tegenwoordig zijn er vele automerken die toetreden in Nederland en op de Europese markt. Neem bijvoorbeeld BYD. Zeekr laat weten niet bang te zijn voor grote concurrenten, maar is zelfverzekerd over hun knowhow. De auto’s van dit merk worden ontworpen in Zweden en geproduceerd in hun eigen fabriek in China. Omdat de modellen dus in Europa wordt ontworpen, is er veel rekening gehouden met de belevenis en de wens van de Europese elektrische rijder. Wij zijn erg benieuwd hoe het gaat met de populariteit van de Zeekr modellen als deze eenmaal in Nederland en de rest van Europa te verkrijgen zijn.