Moby
Colenbranderstraat 10
6813 KW Arnhem

Contact
info@yourmoby.nl

Alle plus- en minpunten van de Cortina E-U4 Transport Active 2023 op een rij!

Eén van de meest opvallende Nederlandse fietsenmerken is Cortina. Waar van origine de elektrische fiets vooral voor de ouderen werd ontworpen, heeft dit ontwerp een nieuw marktsegment aan weten te spreken. De stoere, strakke en moderne e-bikes zijn dankzij hun opvallende uiterlijk vooral in trek onder scholieren, jongeren en jonge ouders.

De Cortina U4 Transport RN3 2023 heeft in de categorie elektrische transportfietsen al meerdere prijzen weten binnen te halen, zoals de titel ‘best getest’ door het Algemeen Dagblad & Fietstest.nl. Hoog tijd om de plus- en minpunten op een rij te zetten. Je leest het in dit artikel.

Meer over Cortina

Voor iedereen een passende fiets, dat is het doel van Cortina. Omdat elk individu eigen wensen, eisen en behoeften heeft, kan dé favoriete elektrische fiets voor eenieder verschillen. Wel moet elke e-bike betrouwbaar en sterk zijn, zodat je op tijd en veilig op de plaats van bestemming komt. Daarnaast vindt is het merk overtuigd dat je in stijl moet arriveren, ook op je elektrische fiets. Vandaar dat je bij elke fiets van Cortina unieke en stijlvolle details. Kortom, kies je voor dit merk, dan kies je voor kleur, innovatie en kwalitatief sterke fietsen.

Ideaal voor recreatief gebruik of om de stad te verkennen

De Cortina E-U4 Transport Active M RB7 is een hippe elektrische fiets die valt onder de categorie e-transportfiets. Zo vind je genoeg mogelijkheden om je bagage mee te nemen, dankzij het handige voorrek en de stevige bagagedrager. Daarnaast is er ook gedacht aan stevig parkeren met het stevige stuurslot en standaard. Deze elektrische fiets is verkrijgbaar in zowel een dames- als herenmodel, inclusief verschillende maten die aansluiten bij je lichaamslengte. Je schaft bij Fietsvoordeelshop.nl de Cortina E-U4 Transport aan voor € 2.079,-.

De belangrijkste specificaties uitgelicht

Door de rechte zithouding en het comfortabele zadel, verplaats jij je comfortabel van A naar B. Ook voor de langere afstanden is deze e-bike ideaal. Dit is naast het fijne zadel, ook te danken aan de 7 versnellingen van het merk Shimano Nexus en de geluidsarme middenmotor van het betrouwbare merk Bosch Active.

Kies je voor de standaard Cortina E-U4 Transport, dan hoort hier een accucapaciteit bij van 300 Wh. Hiermee kun je tussen de 40 en 90 kilometer afleggen. De exacte actieradius is afhankelijk van diverse factoren, zoals de hoeveelheid trapondersteuning die je wilt ontvangen en het weer. Wil je een grotere afstand afleggen? Dan kun je tegen een meerprijs de accu upgraden naar 400 Wh of 500 Wh.

De belangrijkste specificaties van de Cortina E-U4 Transport vind je hieronder:

Type ritRecreatief gebruik
Kracht motor40 Nm
Aantal standen trapondersteuning4
RemmenRollerbrakes
Accu capaciteit300 Wh (upgrade mogelijk naar 400 Wh en 500 Wh)
Actieradius40 – 90 kilometer (met upgrade maximaal 140 kilometer)
Wielmaat28 inch
Type slotAXA Ringslot

Wat zijn de pluspunten van deze Cortina E-U4 Transport?

Overweeg je een elektrische fiets van Cortina E-U4 aan te schaffen, maar twijfel je welke het beste bij jou past? Om een goede keuze te maken, is het belangrijk dat je de plus- en minpunten van verschillende e-bikes tegen elkaar afweegt. Wij helpen je hier graag bij door onze belangrijkste voor- en nadelen te delen.

Krachtige en onderhoudsarme Rollerbrakes

De rollerbrake vind je vaak op de luxe stadsfietsen en recreatieve (elektrische) fietsen. Het grote voordeel van dit type rem is dat het weinig onderhoud nodig heeft. Wel is het nodig om zo nu en dan de remmen te smeren. Daarnaast is de rollerbrake makkelijk af te stellen, remt deze krachtiger in de regen dan bijvoorbeeld een velgrem en je kan niet over de kop slaan.

Verschillende standen trapondersteuning

Bij elke accu hoort een bepaalde capaciteit. Bij de Cortina E-U4 Transport kan dit 300 Wh, of wanneer je besluit de accu te upgraden, 400 Wh of zelfs 500 Wh zijn. In totaal zijn er 4 verschillende trapondersteuningen waar je uit kunt kiezen. Hoe hoger de trapondersteuning, hoe zwaarder je accu zal worden belast. Je kunt eenvoudig tijdens je fietstocht wisselen tussen de verschillende standen.

Led fietsverlichting

De verlichting voor en achter betreft ledverlichting, die werkt via de accu. Met ledverlichting verbruikt je accu minder energie en wordt er een hoge lichtopbrengst gerealiseerd. Daarnaast zijn deze lampen licht van gewicht en beter schokbestendig dan andere lampen. Handig als je tijdens je fietstocht de heuvelachtige gebieden intrekt.

Zijn er ook minpunten?

Het grootste minpunt is de lage capaciteit van de accu bij de standaard uitvoering van de Cortina E-U4. Je legt met de 300 Wh accu maximaal 90 kilometer af. Wel is het mogelijk om de accu (en daarmee je actieradius) te upgraden. Voor een 400 Wh betaal je € 150,- extra. Hiermee haal je afstand tussen de 50 en 120 kilometer. Wil je nog verder kunnen fietsen met een volgeladen accu, dan betaal je € 350,- extra. Met deze upgrade leg je maximaal 140 kilometer af.