Moby
Colenbranderstraat 10
6813 KW Arnhem

Contact
info@yourmoby.nl

Vanaf 2024 kun je deze Skoda weer kopen

De Skoda Octavia Combi PHEV was sinds begin 2022 niet meer leverbaar in Nederland. Voor de liefhebbers van het Tsjechische automerk: vanaf 2024 is deze plug-in hybride weer beschikbaar in ons land.

Niet meer beschikbaar in Nederland

Al sinds begin 2022 was de Skoda Octavia hybride niet meer beschikbaar in Nederland als plug-in hybride. Voor veel mensen die op zoek waren naar een nieuwe auto was dit erg jammer. De Skoda Octavia Combi PHEV is namelijk een hele goede optie als je over wilt stappen naar elektrisch rijden, maar nog niet helemaal klaar bent voor een volledig elektrische auto. Deze auto van Skoda is namelijk een plug-in hybride. Dit houdt in dat je de auto, net als een volledig elektrische auto, gewoon kunt opladen met een stekker. Zo kun je op de elektromotor rijden, maar hoef je niet bang te zijn dat de accu leeg gaat. Je kunt namelijk naadloos overstappen op de verbrandingsmotor en je weg vervolgen.

De Octavia was niet leverbaar in Nederland omdat Skoda problemen had met het verkrijgen van alle onderdelen. De auto kon niet compleet gebouwd worden en ook zouden er dan problemen kunnen ontstaan bij reparaties. Hierdoor heeft Skoda het productieproces tijdelijk stopgezet en is de auto dus bijna 2 volledige jaren niet beschikbaar geweest in Nederland.

Skoda Octavia Combi PHEV
Skoda Octavia Combi PHEV

Voordeel plug-in hybride

De Skoda Octavia Combi is beschikbaar in verschillende uitvoeringen, waaronder verschillende PHEV en MHEV-modellen. Een Skoda Octavia Combi PHEV is een plug-in hybride auto, die met een stekker opgeladen kan worden. MHEV staat voor ‘Mild Hybrid Electric Vehicle’ en heeft enkel een elektrische accu die de verbrandingsmotor kan ondersteunen. Dit type hybride auto’s kan niet op alleen de elektromotor rijden.

Een plug-in hybride die met een stekker opgeladen kan worden is ideaal om korte stukken elektrisch te rijden. De auto van Skoda heeft een actieradius van 60 kilometer. Wanneer je veel in de stad rijdt of maar kleine stukken hoeft te rijden, is dit ideaal. Je kunt er voor kiezen om dit volledig elektrisch, dus zonder uitstoot, te rijden. De gemiddelde afstand die Nederlanders moeten rijden naar werk is 26 kilometer. Met de plug-in hybride Skoda zouden de meeste mensen dus op een neer kunnen rijden zonder te hoeven laden. Moet je vervolgens verder rijden, dan maak je gewoon gebruik van de verbrandingsmotor die je bij een tankstation kunt bijtanken.

Nu nog goedkoper

Elektrische auto’s en hybrides zijn over het algemeen nog iets duurder dan auto’s met een normale verbrandingsmotor. Voor veel mensen is dit dan ook een barrière in het overstappen op elektrisch rijden. Een manier om dit op te lossen is door te kijken naar elektrische occasions. Dit zijn tweedehands voertuigen die nog jaren lang te gebruiken zijn. Steeds meer autoproducenten zijn ook bezig met het verlagen van de prijs van hun auto’s. Zo heeft Tesla al meerdere malen de prijs van zijn modellen omlaag gehaald om zo te concurreren met de ‘goedkope’ Chinese auto’s.

Maar ook Skoda doet aan prijsverlaging. De Octavia heeft een gemiddelde prijsdaling voor alle modellen van ongeveer €2.000,-. De Skoda Octavia Combi PHEV Business Edition kost nu €40.490,-, terwijl je voor de Sportline Business Edition €42.490,- zult moeten neerleggen.