Moby
Colenbranderstraat 10
6813 KW Arnhem

Contact
info@yourmoby.nl

Tesla verlaagt prijs van elektrische sedan model 3

Het populaire automerk Tesla heeft laten weten opnieuw de prijs te hebben verlaagd van zijn compacte elektrische sedan Model 3. Afgelopen januari werden de prijzen van dit model al verlaagd met 7 duizend euro. Wanneer je toen een Model 3 aan wilde schaffen, betaalde je 44.990 euro. Met de tweede prijsverlaging dit jaar kom je uit op een bedrag van 41.990 euro. Lees in dit artikel meer over Tesla en zijn sedan Model 3.

Meer over Tesla

Tesla Inc. – voorheen bekend als Tesla Motors – is vernoemd naar Nikola Tesla: de uitvinder van de wisselstroommotor. Toen Martin Eberhard en Marc Tarpenning het idee hadden een elektrische sportwagen op de markt te brengen, kwam investeerder Elon Musk om de hoek kijken. Op 26 maart 2009 werd het eerste prototype onthuld: Model S, de elektrische sportsedan. Eind maart 2016 begon de verkoop van het inmiddels populaire Tesla Model 3.

Tesla zet zich in om de wereldwijde transitie naar duurzame energie te versnellen en het tijdperk van fossiele brandstoffen achter ons te laten. Dit wordt gerealiseerd door stoere, veilige en emissievrije voertuigen te ontwerpen die op kunnen worden geladen met schone energie. En met resultaat: alleen al in 2021 wisten de eigenaren van Tesla de uitstoot van 8,4 miljoen toen aan CO₂ te voorkomen.

Waarom is Tesla zo populair?

De populariteit van Tesla is onder andere te danken aan de stimulatie van de overheid om over te stappen op elektrische voertuigen. Op lange termijn zijn EV’s vaak financieel aantrekkelijker door de lagere kosten voor fossiele brandstof.

Daarnaast is ook de goede prijs-kwaliteitverhouding doorslaggevend om een Tesla-voertuig aan te schaffen. Kenmerkend voor voertuigen van dit merk zijn de hoge mate van comfort, veiligheid en uitstekende ligging op de weg. Inmiddels zijn er vier verschillende modellen verkrijgbaar: Tesla model S, Tesla model 3, Tesla model X en Tesla model Y.

Tesla model 3: de perfecte elektrische familieauto

Model 3 van Tesla is iets kleiner dan model S, maar desondanks nog een perfecte elektrische familieauto. In de afgelopen twee jaar was de vraag in Europa groter dan het aanbod, maar dit leek even om te slaan. Met de aangekondigde prijsverlagingen wil Tesla de vraag naar de EV’s op gang blijven houden. En goed nieuws voor degene die over wilt stappen op elektrisch rijden: model 3 komt in aanmerking voor de aanschafsubsidie. Hiervoor ligt de grens op 45 duizend euro.

Tijdens het ontwerp is er vooral gefocust op veiligheid. Zo is bijvoorbeeld gebleken uit een crashtest dat het dak van deze auto maar liefst vier maal zijn eigen gewicht aankan. Het bereik van dit voertuig ligt rond de 602 kilometer (WLTP) en beschikt over twee motoren die onafhankelijk van elkaar werken.

Bekijk de video hieronder als je meer wilt weten over Tesla model 3.