Moby
Colenbranderstraat 10
6813 KW Arnhem

Contact
info@yourmoby.nl

audi elektrisch

Snelladen Audi e-tron niet probleemloos [video]

In dagelijkse omstandigheden blijkt het lastig te kunnen zijn om een Audi e-tron te snelladen.

Terwijl de Audi e-tron juist laadt op hoog vermogen en dit lang volhoudt, er kan met maximaal 150 kW worden geladen. Als hiervan optimaal gebruik wordt gemaakt, dan hoeft de gemiddelde stop langs de snelweg niet lang te duren om forse dagafstanden te kunnen halen. Er is maar een manier om erachter te komen of zoiets in de praktijk werkt. Testen.

Uit een Autobahntest blijkt dat het verbruik uitkomt op 28 kWh/100 km bij snelheden die liggen tussen de 110 en 120 km/u. Het totale rijbereik komt daarmee uit op iets meer dan 300 kilometer. Dat is voldoende, maar niet heel erg ruim te noemen. De “Autopilot”, oftewel de adaptieve cruise control, houdt de auto goed in het midden van de rijbaan en vereist slechts dat het stuurwiel heel lichtjes wordt aangeraakt. De tester van dienst is ook vol lof over het rijcomfort. Op de Landstraße (maximumsnelheid van 100 km/u), komt het verbruik uit op 20 kWh/100 km, dit is overigens met de klimaatregeling uitgeschakeld.

Wanneer het aankomt op het snelladen liggen de zaken anders, vooral als het om ultrasnelladen gaat. Er zijn problemen met een starten van een laadsessie. Bij Fastned-station in Hildesheim blijkt het niet mogelijk om gebruik te maken van de 175 kW-lader en wordt er noodgedwongen gekozen voor een laadzuil die maximaal 50 kW levert. Dat betekent dus een drie keer langere wachttijd om het gewenste accupercentage te bereiken. Bij Ionity in Hohenwarsleben, halverwege tussen Hannover en Berlijn, zijn er grotere problemen. Bij geen van de vier 350 kW-snelladers is het mogelijk om op te laden, de auto geeft aan dat er geen netspanning is. Slechts na telefonisch contact met de helpdesk is het mogelijk om op afstand een laadsessie te starten. Dat is natuurlijk uiterst vermoeiend en kost veel tijd. Laden moet mogelijk zijn zonder er verder veel bij na te hoeven denken. Dat is bij een Audi e-tron niet altijd het geval.

Hieronder de bijbehorende video van nextmove op YouTube, in het Duits:

UPDATE: onterecht is hier een wat oude video geplaatst, het lijkt niet onwaarschijnlijk dat de problemen inmiddels verregaand verholpen zijn