Moby
Colenbranderstraat 10
6813 KW Arnhem

Contact
info@yourmoby.nl

Favoriete elektrische tweedehands auto's onder de € 30.000

Onze favoriete elektrische tweedehands auto’s onder de € 30.000

Auto’s die rijden op diesel of benzine, stoten broeikasgassen uit. De overheid stimuleert het milieuvriendelijk rijden door wetgevingen rondom duurzame mobiliteit in te voeren. Zo mogen nieuwe auto’s in de hoofdstad van Nederland vanaf 2030 alleen nog volledig elektrisch zijn. Omdat het essentieel is dat de CO2-uitstoot wordt teruggedrongen, is het belangrijk dat elektrische auto’s toegankelijk worden voor iedereen. Dit geldt dus ook voor diegenen die het financieel minder breed hebben. 


Om een crisis op de tweedehandsmarkt en stagnatie in het overstappen op een schoner wagenpark te voorkomen, zal de markt voor elektrische auto’s snel van de grond moeten komen. Gelukkig zijn er steeds meer betaalbare EV’s te vinden. In deze blog lees je onze favoriete elektrische tweedehands auto’s onder de €30.000.

Top 3 elektrische tweedehands auto’s onder de € 30.000 

Lange tijd waren het vooral zakelijke leaserijders die in een elektrische auto de weg opgingen. Voor deze rijders liep het leasecontract vaak binnen 36 tot 60 maanden af, waarna de elektrische auto op de particuliere tweedehandsmarkt belandde. In de afgelopen jaren is het aantal elektrische occasions hierdoor flink toegenomen. Ben je van plan om een elektrische tweedehands auto aan te schaffen? Wij hebben onze top 3 occasions onder de €30.000 voor je op een rij gezet. 

#1 Peugeot e-208 

Favoriete elektrische tweedehands auto's onder de € 30.000

De Peugeot e-208 is volledig elektrisch, wat betekent dat er 0 gram aan CO2-uitstoot plaatsvindt tijdens het rijden. Het is mogelijk om voor deze elektrische occasion subsidie aan te vragen. De elegante vormgeving en de innovatieve technieken maken deze elektrische variant van de Peugeot 208 een nummer 1 favoriet. Deze occasion is te verkrijgen in de basic kleuren zwart en zilver. Wanneer je liever voor sprekende kleuren gaat, is deze e-208 ook in het rood, blauw of geel te koop.

De Peugeot e-208 beschikt over een actieradius van 362 kilometer. Eenmaal onderweg kun je genieten van het hoogwaardige audiosysteem inclusief DAB-radio. Ook is er een full map navigatiesysteem standaard inbegrepen. Alle knopjes indrukken voordat je de juiste tegenkomt is niet meer nodig. Alles kan volledig bediend worden via spraak vanaf het stuurwiel. 

De verschillende veiligheidsvoorzieningen zorgen er tot slot voor dat je altijd en overal veilig rijdt. De camera’s kijken met je mee en kunnen gevaarlijke situaties inschatten en in een aantal gevallen ook ingrijpen. 

#2 Nissan Leaf 

Favoriete elektrische tweedehands auto's onder de € 30.000

Ook deze nummer 2 van onze top 3 elektrische occasions is te vinden met een budget van €30.000. De verwarmde achterbank, stuurwiel en voorstoelen zorgen voor een comfortabele rit. Daarnaast zijn de bestuurdersstoelen in hoogte verstelbaar en zijn de hoofdsteunen actief, waardoor ze naar boven en naar voren kunnen bewegen. Door deze bewegingsmogelijkheid wordt het hoofd van de inzittende opgevangen en de beweging afgeremd, bijvoorbeeld bij een aanrijding. 

De Nissan Leaf doet er alles aan om je een veilige rit te bezorgen. Zo beschikt deze elektrische auto onder andere over een achteruitrijcamera, aanrijding waarschuwing systeem, dode hoek detector en verkeersborden signalering om je veiligheid te waarborgen. 

Binnen 43 minuten is de accu voldoende opgeladen, zodat je 188 kilometer achter elkaar kunt afleggen. In totaal heb je beschikking over een actieradius van 235 kilometer. Zo kun je met de Nissan Leaf dus een aardige route afleggen. 

#3 Opel Corsa 

Favoriete elektrische tweedehands auto's onder de € 30.000

De aantrekkelijke prijs van de elektrische Opel Corsa, maakt de overstap op duurzame elektrische voertuigen een stuk makkelijker. Tevens is het mogelijk om gebruik te maken van de subsidieregeling, die voor een nog fijner prijsje zorgt. 

De Corsa beschikt over een voorwiel aandrijving. De over het algemeen stille motor heeft een vermogen van 136 pk waardoor je razendsnel accelereert. Binnen 8 kan de auto vanuit stilstand een snelheid van 100 kilometer per uur bereiken.

Ook bij deze elektrische auto van het merk Opel wordt je veiligheid in hoge mate gegarandeerd. Zo is er een startblokkering, aanrijding waarschuwing systeem, verkeersborden detectie en vermoeidheidsherkenning aanwezig.

Meer weten over de beste tweedehands elektrische auto’s in alle prijsklassen?

Tips waar je op moet letten bij het kopen van een elektrische occasion 

Als je de overstap maakt van een auto die rijdt op fossiele brandstof naar een EV, dan is het goed om te weten op welke zaken je moet letten bij het kopen van de occasion. De belangrijkste punten waar je op moet letten bij het aanschaffen van een tweedehands elektrische auto hebben wij voor je opgesomd:

#1: Actieradius 

De actieradius betreft de hoeveelheid kilometers die je kunt rijden op één volle accu. De meeste elektrische occasions beschikken over een relatief lage actieradius. Dit komt omdat het doorgaans oudere auto’s zijn, die gemaakt werden toen de technologie nog minder ver ontwikkeld was. Gemiddeld beschikken grote auto’s over een actieradius van 425 kilometer, de middenklasser over 310 kilometer en kleine auto’s 230 kilometer. Houd hier dus rekening mee als je een tweedehands EV overweegt te kopen. 

#2: Accu 

Het hart van de elektrische auto is de accu. De accu bepaalt immers hoeveel kilometer je kunt maken. In de loop der jaren kan de accu minder goed worden, wat natuurlijk invloed heeft op de actieradius. Uit gebruikerservaring is gebleken dat een accu van een auto minder snel degradeert dan een accu van bijvoorbeeld je telefoon. Het merendeel van de tweedehands elektrische auto’s die vijf jaar of ouder zijn, beschikken over een accucapaciteit van boven de 90%. Check altijd de actuele staat van de accu in een occasion, zodat je weet waar je aan toe bent. 

#3: De financiële lasten

Wanneer je een elektrische auto nog te duur vindt om in één keer te betalen of als je je zorgen maakt over de restwaarde van je aangeschafte EV, dan is het private leasen van een elektrische auto wellicht een betere optie voor jou.