Moby
Colenbranderstraat 10
6813 KW Arnhem

Contact
info@yourmoby.nl

Nieuw Toyota model bZ3C komt naar Nederland 

Onlangs heeft Toyota twee gloednieuwe elektrische modellen gepresenteerd op de beursvloer Auto China in Peking; de bZ3C en bZ3X. 

Verschijnt in 2025 in Nederland 

Hoewel de twee nieuwe modellen dus in Peking zijn gepresenteerd, is het zeker niet alleen relevant voor de Chinese markt. Toyota heeft namelijk vorig jaar tijdens dezelfde beurs het concept voor de bZ Sport Crossover en de bZ FlexSpace gepresenteerd die hintte op de twee nieuwe modellen. 

Het eerste concept werd ook in Europa gepresenteerd. Toyota liet weten dat één van deze concept productiemodellen ook in Europa in 2025 op de markt komt. Nu dat de productieversie van de Toyota bZ3C in Peking is gepresenteerd, is er dus ook een idee van hoe deze elektrische auto er straks in Europa, en dus in Nederland, zal gaan uitzien. 

Uiterlijk van nieuwe EV 

Hoewel er nog niet met zekerheid gezegd kan worden hoe de uiteindelijke versie er precies uit gaat zien, wordt er verwacht dat er niet heel veel aanpassingen zullen komen voor het Europese model. Er zouden echter wel wat kleine veranderingen kunnen komen in details van de auto of de naam die de EV zal dragen. 

Qua technische specificaties is er nog niet veel bekend. Wél is bekend dat Toyota de EV waarschijnlijk niet alleen heeft ontwikkeld. Zo heeft BYD, Toyota’s Chinese joint-venture partner FAW én Intelligent ElectroMobility R&D Center by Toyota ook geholpen met de ontwikkeling van de nieuwe modellen. 

Wat wel bekend is, is dat het automerk heeft gekozen voor een Reboot, oftewel een herstartbare auto. Qua stijl zal de bZ3C meer gaan lijken op een Prius of C-HR model. Zowel de modellen met verbrandingsmotoren als de volledig elektrische voertuigen beginnen dus steeds meer op elkaar te lijken. 

Het bZ3X model 

Bron: Autoweek

De bZ3C is trouwens niet het eerste elektrische model dat de naam ‘bZ3’ draagt. In 2022 bracht Toyota ook al een model uit met bZ3. Dit was een ruim 4,5 meter lange elektrische sedan. Naast de bZ3C is er ook nog de bZ3X. 

Hoewel dit model niet snel in Europa zal verschijnen, heeft de Chinese markt nog een ander model dat wordt uitgebracht, de bZ3X. Dit is net zoals de bZ4X meer een SUV-achtig model. Dit model is ook in samenwerking met verschillende partners gemaakt. Echter heeft in plaats van FAW, het bedrijf GAC zich meer bezig gehouden met de ontwikkeling. 

De specificaties van deze auto zijn ook nog niet bekend. Ook is er niets vrijgegeven of dit model uiteindelijk op de Europese markt zal verschijnen.