Moby
Colenbranderstraat 10
6813 KW Arnhem

Contact
info@yourmoby.nl

E-bike fabrikant Himiway uit VS betreedt markt in Nederland

In 2021 werden er 923 duizend fietsen verkocht. De elektrische fietsen zijn goed voor 52% van dit marktaandeel. In totaal zijn er 3,4 miljoen e-bikes in gebruik. De belangrijkste reden waarom Nederlanders overstappen op de e-bike is het tegengaan van milieuvervuiling. Ook het voorkomen van verkeersopstoppingen is een belangrijke reden. Daarnaast helpt fietsen om gezond en fit te blijven.

Door de toenemende populariteit van de elektrische fietsen, hebben fabrikanten van over de hele wereld de e-bike markt betreden. Eén van de gerenommeerde, internationale e-bikefabrikanten die ook in de Nederlandse fietsenmarkt zal toetreden, is Himiway. In deze blog lees je alles over het e-bike merk Himiway.

Meer over Himiway

Het merk Himiway werd gelanceerd in 2017. Kenmerkend aan elektrische fietsen van dit merk is de grotere actieradius. Waar andere merken gemiddeld een actieradius bieden van maximaal 64 kilometer, bieden de e-bikes van Himiway een actieradius van maar liefst 43% meer. Dit komt neer op een gemiddelde actieradius van tussen de 96 en 128 kilometer.

Sinds 14 oktober 2022 zijn er twee elektrische fietsen van Himiway op de Nederlandse markt te vinden. Welke fietsen dit zijn, lees je hieronder.

Himiway Cruiser

Eén van de elektrische fietsen van Himiway, verkrijgbaar in Nederland, is de Himiway Cruiser. Dit ontwerp combineert het aanpassingsvermogen aan complexe fietsomstandigheden, met een hoge mate van comfort. Het is mogelijk om deze Cruiser te gebruiken op alle terreinen, dankzij de dikke banden. De banden zijn namelijk 26 inch dik en zorgen voor extra veiligheid, mechanische stabiliteit en een stevige grip op de weg.

De batterij is van het merk Samsung en heeft een batterijcapaciteit van 840 Wh en een motorvermogen van 750 W. Hiermee kan een actieradius worden behaald van 96 kilometer. Hoeveel de actieradius in de praktijk exact is, is zoals bij iedere e-bike afhankelijk van verschillende factoren.

Himiway Cruiser Step-Thru

De tweede elektrische fiets van Himiway die op de Nederlandse markt te vinden is, is de Himiway Cruiser Step-Thru. Deze e-bike met een lage instap is speciaal ontworpen voor senioren. Ook de Cruiser Step-Thru beschikt over de dikke 26 inch banden, waardoor fietsen op alle terreinen mogelijk is. De Samsung/LG lithiumionbatterij met 840 Wh is in 6 tot 7 uur volledig opgeladen.