Moby
Colenbranderstraat 10
6813 KW Arnhem

Contact
info@yourmoby.nl

Audi

Elektrisch rijden met Audi: Q4 e-tron, quattro aandrijving, en meer

Wil je overstappen op elektrisch rijden? Dan komen er vast veel vragen op je af. Er zijn tenslotte veel elektrische auto merken en er is genoeg aanbod. Op deze pagina zetten we Audi’s elektrische auto’s in de spotlight. Wat zijn de voordelen en nadelen van een Audi elektrisch rijden? Hoe zit het met die quattro wielaandrijving en hoe goed zijn Audi elektrische auto’s zoals de Audi Q4 e-tron en de Audi A3 e-tron nu écht? Je leest het hier.

Optimaal comfort, luxe uitstraling

Kies je voor Audi? Dan kies je voor een comfortabele rijervaring, luxe afwerkingen en gestroomlijnde vormen. Bij Audi staat innovatie voorop, wat bijvoorbeeld terug te zien is in de Audi Q4 e-tron. De missie van het merk luidt dan ook “Vorsprung durch Technik“: vooruitgang door techniek.

Audi is niet alleen een knap gezicht: ook op verschillende veiligheidsbeoordelingen scoren de auto’s van Audi hoog. Daarbij committeren ze zich aan het boeken van vooruitgang en het verleggen van grenzen. Dit komt naar voren bij alles wat ze doen: verbeterde designs, het optimaliseren van digitalisering en een stevige focus op duurzaamheid.

audi elektrisch
audi q4 e tron

Vorsprung 2030

Audi heeft verschillende duurzaamheidsdoelen gesteld om te behalen voor 2030. Zo hebben ze bekend gemaakt vanaf 2026 alleen volledig elektrische auto’s te gaan introduceren. Ook stopt Audi in 2033 volledig met het produceren van verbrandingsmotoren.

Dit zijn mooie doelen en het pleit voor veel vertrouwen in hun eigen elektrische auto’s. Maar hoe zit het eigenlijk met de elektrisch aangedreven auto’s van Audi? Hoe is de rij-ervaring en uit wat voor type modellen kun je uit kiezen? We duiken erin.

De elektrische autolijn van Audi: e-tron

In 2019 lanceerde Audi de lijn met volledig elektrische auto’s met de Audi e-tron. Ondertussen zijn er verschillende modellen verschenen in deze lijn, zoals de Audi Q4 e-tron, de e-tron Quattro, GT en Sportback. Audi heeft zijn strepen op het gebied van elektrisch rijden goed verdiend.

Het suffe imago dat veel mensen in het verleden misschien bij elektrische auto’s hadden, helpt Audi hoogstpersoonlijk de wereld uit: geniet van luxe uitvoeringen, high-tech snufjes en uitgebreide audiosystemen van merken zoals Sonos. Dit maakt dat Audi ondertussen concurreert met andere high-tech elektrische auto merken zoals Tesla.

audi elektrisch
audi q4 e tron

Voordelen van Audi elektrisch rijden

Er zijn meerdere voordelen aan het elektrisch rijden met een Audi. Zo stoot je tijdens het rijden in een elektrische auto geen stikstof en CO2 uit en draag je daarmee bij aan een groenere toekomst.

Je geniet daarnaast van een auto die met stilte over de weg scheurt en toch in mum van tijd tot snelheid komt: binnen 5 à 6 seconden zit je op de 100 kilometer per uur.

Alle Audi e-tron auto’s zijn daarbij leverbaar met de ‘quattro‘ wielaandrijving: de gepatenteerde vierwielaandrijving ontworpen door Audi. Dit maakt elektrisch Audi rijden veilig én comfortabel bij verschillende weers- en wegomstandigheden.

Audi elektrische auto’s: design van de toekomst

Audi is altijd vooruitstrevend geweest wat design betreft. Dit is dan ook bij alle Audi e-tron modellen terug te zien, evenals bij de hybride Audi A3 e-tron. Denk hierbij aan lichtanimaties bij de lampen, stoelverwarming en snel opladen.

Niet alleen de auto’s zijn moderner dan ooit: ook achter de schermen timmert Audi hard aan de weg om de productieprocessen te digitaliseren. Zo maken ze gebruik van data-analyses om energie zo optimaal mogelijk te verbruiken en wordt kunstmatige intelligentie ingezet om productiekwaliteit zo hoog mogelijk te houden.

audi q4 e tron
audi

Populaire modellen

Audi Q4 e-tron

De Audi Q4 e-tron is de nieuwste Audi e-tron auto. Het model is met goede reden populair. Deze SUV is met zijn 4,69 meter lengte compact, maar is toch voorzien van een ruim interieur met maar liefst 520 liter bagageruimte. Geniet van technische snufjes zoals een Virtual Cockpit, head-up display en augmented reality pijlen.

Ben je veel onderweg? Dat is geen probleem: de Audi Q4 e-tron heeft een actieradius van maar liefst 450 kilometer en is daarbij in mum van tijd weer opgeladen.

Audi A3 e-tron: Sportback TFSI e

De Audi A3 e-tron is het hybride zusje van de Audi Q4 e-tron. Volledig elektrisch is dit plug-in hybride model dus niet. In deze auto vind je dan ook twee verschillende motoren terug: de elektromotor én een benzinemotor.

Met de Audi A3 Sportback TFSI e kom je op de elektrische accu een stuk minder ver: zo’n 50 kilometer. Wel rijdt de Audi A3 e-tron net zo stil als de Audi Q4 en je bent daarbij toch een stuk duurzamer onderweg dan in een volledige benzineauto.

audi a3 e tron

Veelgestelde vragen over Audi elektrische auto’s

Hoeveel km kan de Audi Q4 e-tron rijden?

Hoe groot de actieradius van de Audi Q4 e-tron is, wordt deels bepaald door hoe de auto wordt gebruikt. Op de snelweg rijden kost bijvoorbeeld meer energie dan in de bebouwde kom. Ook de weersomstandigheden en je rijstijl hebben invloed. Over het algemeen zul je met de Q4 40 e-tron een actieradius van zo’n 519 kilometer hebben. Bij de Q4 35 e-tron is dit zo’n 340 kilometer.

Kan een Audi e-tron een caravan trekken?

De Audi e-tron heeft een trekgewicht van 1800 kilogram en kan dus zeker een caravan trekken. Houd er wel rekening mee dat dit de actieradius van de auto flink verlaagt.

Lees meer over Audi

Audi komt met een ‘instapmodel’ elektrische auto

Audi komt met een ‘instapmodel’ elektrische auto

De Duitse autofabrikant Audi heeft aangekondigd dat er een nieuwe elektrische auto wordt ontwikkeld met een relatief lage prijs. Het
Dit moet je weten over de CO2-uitstoot van je voertuig

Dit moet je weten over de CO2-uitstoot van je voertuig

Het verminderen van de CO2-uitstoot is een onderwerp dat steeds belangrijker wordt in Nederland. Wereldwijd wordt ruim 20% van de
Top 10: De snelst accelererende hybrides van dit moment

Top 10: De snelst accelererende hybrides van dit moment

De toevoeging van een elektromotor aan een aandrijflijn kan een zéér positief effect hebben op het sprintvermogen van een
Snelladen Audi e-tron niet probleemloos

Snelladen Audi e-tron niet probleemloos

In dagelijkse omstandigheden blijkt het lastig te kunnen zijn om een Audi e-tron te snelladen. Terwijl de Audi e-tron juist&

Moby, platform voor new mobility

Nieuwe mobiliteit voor Moby is niet alleen het verschaffen van informatie. Moby biedt een podium voor nieuwe mobiliteitsmogelijkheden in de vorm van partners die allemaal hun handen ineen steken om mooie producten en diensten te maken. Van platformen waar verschillende vervoersmogelijkheden samenkomen en waar je het gehele aankoopproces op een kanaal kan uitvoeren tot het aanbieden van leasefietsen of -auto’s tegen aantrekkelijke tarieven voor bedrijven. Onze partners maken nieuwe mobiliteit mogelijk; ieder op zijn eigen manier. Bekijk nu onze partnerpagina en bekijk welke dienst het beste bij jou past.

Moby: ook iets voor jou?

Wil jij je nieuwe mobiliteitsoplossing aanbieden via Moby, heb je vragen of wil je met ons in gesprek?
Neem vandaag contact met ons op en we kijken graag wat we voor je kunnen betekenen.