Moby
Colenbranderstraat 10
6813 KW Arnhem

Contact
info@yourmoby.nl

volvo elektrisch

Volvo XC100 is zware, luxe, volledig elektrische suv

De non plus ultra is ook bij Volvo een suv.

De huidige Volvo XC90 is ongemerkt opvallend lang op de markt, de luxe Zweedse suv is er in zijn huidige vorm sinds 2015. Het begint dus tijd te worden voor een opvolger, die wordt verwacht in 2022.

De nieuwe Volvo XC90 zal met een veelvoud aan aandrijvingsvormen verkrijgbaar zijn, van hybride tot een volledig elektrische Recharge-uitvoering. Voor zijn absolute topmodel heeft Volvo wat anders in gedachten, de Volvo XC100 is zonder uitzondering volledig elektrisch. Het platform is daartoe uiteraard geschikt. De luxe suv wordt waarschijnlijk een vierzitter. Voor zover de begrippen suv en coupé vallen te paren, heeft de XC100 een coupéachtige vorm. Te verwachten valt dat het een loeizware suv wordt met een accupakket met een aanzienlijke capaciteit. Verder weten we hoegenaamd niks over de suv die in 2023 onthuld moet worden. Behalve dan dat het SPA-II-platform gebruikt gaat worden.

Nu stilletjes afwachten of er misschien een heropleving komt waardoor we de doelmatige Estates van weleer weer terugzien, maar dan met elektrische aandrijving. (Via: motortrend.com)

Beeld: front van de Volvo XC90 van de huidige generatie