Moby
Colenbranderstraat 10
6813 KW Arnhem

Contact
info@yourmoby.nl

sixt share

Sixt Share is nieuwe deelautodienst

Met keuze uit een Skoda CITIGOe IV, BMW i3, Volkswagen e-Golf, Nissan Leaf én Jaguar i-Pace. Beschikbaar in drie Nederlandse grootsteden.

Louter elektrisch vervoer, tegen alleszins acceptabele prijzen. Dat is Sixt Share. Uiteraard wordt gebruik gemaakt van een app. De beschikbare auto’s worden op de kaart weergegeven. Het is een kwestie van een auto in de buurt selecteren en reserveren om niet veel later weg te kunnen rijden.

In principe wordt gewerkt met een minuuttarief, dat tussen de 19 en 25 eurocent per minuut ligt. Verder zijn er ook gunstig geprijsde pakketten beschikbaar, wanneer wat langer over vervoer moet worden beschikt. Zo goedkoop als Ioniq Car Sharing eens was, wordt het niet meer, maar vergeleken bij de huidige concurrentie zijn de prijzen scherp. Fetch en Share Now (voorheen Car2go) zijn veelal duurder.

Sixt Share is beschikbaar in Amsterdam, Rotterdam en Den Haag. De auto’s – Skoda CITIGOe IV, BMW i3, Volkswagen e-Golf, Nissan Leaf én Jaguar i-Pace – hebben geen eigen parkeerplaatsen, maar kunnen naar believen worden geparkeerd. Daar wordt niet kleinzielig mee omgegaan want het werkgebied is per stad aardig groot, een vrij redelijk deel van Amsterdam-Noord wordt er zowaar toegerekend. Het is prijzenswaardig dat zowel een stadsflitser als de Skoda CITIGOe IV, als de Jaguar i-Pace beschikbar is. De laatste rijdt buitengewoon vermakelijk, maar het is crime om die auto in sommige stadsbuurten op een parkeerplaats kwijt te raken, gezien de niet bepaald beperkte omvang. Overigens verwacht de verhuurmaatschappij dat wanneer het accupercentage minder dan 15 % bedraagt bij beëindiging van de huur, de auto ladend en wel bij een laadpunt wordt achtergelaten.

Het is mogelijk om maximaal 27 dagen onafgebroken te huren. De Sixt-app kan ook worden gebruikt om een traditionele huurauto te bespreken, die helaas in geen geval elektrisch is, of een taxi te reserveren.