Moby
Colenbranderstraat 10
6813 KW Arnhem

Contact
info@yourmoby.nl

renault twizy

Renault Twizy: alle informatie en prijzen!

De Twizy is een robuuste, comfortabele tweezits funmobiel die volgens Renault het startschot geeft voor de 100% elektrische revolutie. De Twizy is vanaf het begin ontworpen als een mobiel met een opvallende verschijning. Vooral in drukke grote steden zou de Twizy dé oplossing op het gebied van mobiliteit moeten zijn. Net als de Twingo of de Espace dat eerder deden, anticipeert deze Renault op de behoeften van de gebruikers.

Renault is baanbrekend op dit gebied; het is de enige constructeur die vanaf nu met de Fluence Z.E., de Kangoo Z.E. en de Twizy een uniek gamma betaalbare elektrische auto’s aanbiedt. In het najaar zal dat aantal worden aangevuld met de Renault ZOE. De opvallend afwijkende Twizy is ontwikkeld door Renault Sport Technologies en wordt gemaakt in de Renault-fabriek in Valladolid in Spanje. De Twizy-45 staat vanaf 5 april bij de Renault Z.E.-dealer vanaf € 6.990 (incl. BTW en BPM maar excl. batterijhuur). De snellere Twizy is er voor € 7.690 incl BTW en BPM. De prijzen voor de huur van accu’s beginnen bij 50 tot 72 euro per maand, afhankelijk van contractduur en kilometers.

Met de Twizy heeft Renault geen specifieke klant voor ogen. Het model richt zich zowel op vrouwen als mannen, op jongeren en op zakenmensen. Hij is geschikt voor iedereen die een bijzondere auto zoekt die veel emotie oproept en zowel zuinig als milieuvriendelijk is.

De Twizy biedt een nieuwe tweezits oplossing voor mobiliteit in de stad. Met zijn ultracompacte afmetingen (2,34 m lang, 1,24 m breed) en zijn zeer lage zwaartepunt, past hij op het kleinste parkeerplekje. Het kost de Twizy slechts zes seconden om op te trekken van 0 tot 45 km/h (zelfde acceleratievermogen als een 125 cc scooter over 50 meter). De Twizy is een efficiënte vierwieler, bij een standaard stadsrit levert hij 25% tijdwinst op – inclusief parkeren – zonder één druppel benzine te verbruiken. De actieradius van 100 kilometer is getest bij een genormaliseerde cyclus in de stad, dankzij de lithium-ion accu van 6,1 kWh en een systeem dat energie terugwint zodra de bestuurder zijn voet van het gaspedaal haalt. In reële gebruiksomstandigheden zal een klant circa 80 kilometer rijden als hij de principes van het zuinig rijden toepast (55 km in extreme omstandigheden bij herhaaldelijk flink accelereren of lange tijd op topsnelheid rijden). De Twizy heeft een geïntegreerd oplaadsnoer van drie meter, compatibel met een gewoon stopcontact van 220 V voor volledig opladen in minder dan 3,5 uur. Voor 80% opladen kan in 2,5 uur.

De Twizy profiteert van de ervaring van Renault op het gebied van veiligheid. Vier wielen zijn vanzelfsprekend veel veiliger dan twee of drie, daarbij komt nog het innovatieve chassis met vier schijfremmen dat stevig op de weg ligt en exclusief is ontwikkeld door Renault Sport Technologies. Hij heeft een sympathiek voorkomen, ongebruikelijke afmetingen en een beschermende cocon die ruimte biedt aan maximaal twee inzittenden. Een bestuurdersairbag, vierpuntsgordel vóór en een driepuntsgordel achter maken het geheel compleet. Met de optionele switchblade deuren biedt de Twizy efficiënte bescherming tegen slechte weersomstandigheden en tocht. Zijn twee afgesloten dashboardkastjes (van 3,5 en 5 liter, waarvan de laatste afsluitbaar met de contactsleutel) bevatten een 12V-aansluiting. Achter de rugleuning van de passagiersstoel is een extra opbergruimte van 31 liter.