Moby
Colenbranderstraat 10
6813 KW Arnhem

Contact
info@yourmoby.nl

renault elektrisch

Renault komt in 2022 met twee volledig elektrische suv’s

Meer suv’s moeten het worden, elektrisch of niet, bij zo ongeveer alle automerken.

Laten we geen woorden vuil maken aan de carrosserievorm en direct overgaan op de inhoud. Er komen twee volledig elektrische suv’s van Renault. De beide modellen staan op het CMF-EV-platform, voluit Common Module Family EV, dat is ontworpen voor elektrische aandrijving.

Eén van beide nieuwelingen heeft het formaat van de Renault Kadjar, naar Europese begrippen is dat middelgroot. Naar de eigenschappen van de andere is het nog gissen. Eerder leek het erop dat het zou gaan om een ev met het formaat van de Renault Captur, maar een nieuw artikel van het Britse Autocar zorgt niet voor uitsluitsel. Wel wordt duidelijk dat het duo in 2022 wordt verwacht. Concept car Renault Morphoz geldt als voorbode.

Bij monde van Gilles Normand, die bij Renault aan het hoofd van de afdeling elektrische voertuigen staat, gemeld dat rijbereik van belang is. Het streven is om een grotere actieradius te bieden dan de huidige Renault ZOE. Het is derhalve evident dat het accupakket een capaciteit heeft van meer dan 50 kWh, dat mag fors heten. Ook wordt erop toegezien dat de luchtweerstand laag blijft, wat zelfs bij een suv geen onmogelijkheid schijnt te zijn en hoe dan ook gunstig uitpakt voor het rijbereik. Door Normand wordt uitgegaan van een rijbereik van ongeveer 550 kilometer.

In 2022 wil Renault acht ev’s aanbieden. Daaronder de uiterst goedkope Dacia Spring.

Beeld: Renault Morphoz, een concept dat geldt als voorbode van ev’s van Renault