Moby
Colenbranderstraat 10
6813 KW Arnhem

Contact
info@yourmoby.nl

favoriete merken hybride auto's

Onze favoriete merken voor hybride auto’s

Een hybride voertuig beschikt over twee motoren: een verbrandings- en een elektromotor. De verbrandingsmotor werkt op fossiele brandstof: diesel of benzine. De elektromotor werkt op stroom die uit de accu in de auto terecht komt. Rijd je bijvoorbeeld in een drukke stad of file, dan neemt de elektromotor het afremmen en optrekken op zich. Hierdoor komen er veel minder schadelijke stoffen in het milieu terecht. Daarnaast is hybride rijden in de meeste gevallen ook voordeliger voor je portemonnee, afhankelijk van de stroomtarieven. Wil je een hybride voertuig aanschaffen? Lees in dit artikel meer over onze favoriete hybride occasion merken en modellen, verkrijgbaar bij auto.nl

#1 Toyota

Toyota Motor Corporation, in het Japans Toyota Jidōsha Kabushiki-gaisha, is het Japanse automerk dat behoort tot de top drie grootste autofabrikanten wereldwijd. Onder deze naam vallen de drie bekendste merken Toyota, Hino en Daihatsu. Op jaarbasis worden er in totaal zo’n 10 miljoen voertuigen geproduceerd in de Toyota fabriek. De belangrijkste kenmerken van deze auto’s zijn een goede reputatie qua betrouwbaarheid en zuinigheid. In de top 10 van de betrouwbaarste auto’s staat Toyota dan ook stipt op nummer 1. Wij hebben de meest populaire hybridemodellen op auto.nl voor je uitgezocht. 

Toyota Yaris

Aantal deuren5-deurs
Aantal zitplaatsen5
SchakelingAutomaat
Vermogen85 kW
Topsnelheid165 km/h
AandrijvingVoorwielaandrijving
Energielabel A

Toyota C-HR

Aantal deuren5-deurs
Aantal zitplaatsen5
SchakelingAutomaat
Vermogen90 kW
Topsnelheid180 km/h
AandrijvingVoorwielaandrijving
Energielabel A

Toyota RAV4

Aantal deuren5-deurs
Aantal zitplaatsen5
SchakelingAutomaat
Vermogen160 kW
Topsnelheid180 km/h
AandrijvingVoorwielaandrijving
Energielabel A

#2 Kia 

Het Zuid-Koreaanse automerk Kia maakt deel uit van het overkoepelende merk Hyundai Motor Company. Kia runt acht fabrieken in onder andere Zuid-Korea, de Verenigde Staten, Mexico, India en Volksrepubliek China. Op dit moment ligt de focus van het merk op de productie van personenauto’s en bedrijfswagens die rijden op fossiele brandstof en hybride en elektrische modellen. Het meest populaire hybride Kia model verkrijgbaar bij auto.nl is de Niro. We lichten het model hieronder toe.  

Kia Niro 

Aantal deuren5-deurs
Aantal zitplaatsen5
SchakelingAutomaat
Vermogen150 kW
Topsnelheid168 km/h
AandrijvingVoorwielaandrijving 
Energielabel A

#3 Lexus

De naam doet het misschien niet vermoeden, maar ook Lexus komt uit Japan. Het is namelijk de luxedivisie van het Toyota-concern. Net als de auto’s van Toyota, zijn ook Lexus auto’s uitermate betrouwbaar. Je profiteer bij beide merken namelijk van de Japanse bouwkwaliteit, wat resulteert in voertuigen met een hele hoge kwaliteit in de motor en tevens de andere onderdelen. In 2022 werd Lexus zelfs uitgeroepen tot het meest betrouwbare merk met een score van 98,4%. Auto’s van Lexus worden vaak als wat duurder ingeschat, maar in vergelijking met merken als BMW of Audi is dit niet helemaal waar. Sinds de introductie van de eerste hybride Lexus in 2005 heeft het bedrijf zijn focus voornamelijk liggen op het ontwikkelen van nieuwe hybride en elektrische auto’s, waar er op dit moment al meer dan 2.000.000 van rond rijden. Ontdek onze favoriet, de Lexus CT. 

Lexus CT

Aantal deuren5-deurs
Aantal zitplaatsen5
SchakelingAutomaat
Vermogen100 kW 
Topsnelheid180 km/h
AandrijvingVoorwielaandrijving 
Energielabel A

Waar moet je op letten bij het aanschaffen van een hybride occasion?

Het aanschaffen van een hybride auto kan moeilijk zijn, zeker als je nog niet eerder hybride of elektrisch hebt gereden. Waar moet je dan op letten? Hoeveel ga je elektrisch rijden en hoeveel op de brandstofmotor? Dit zijn allemaal vragen die vaak gesteld worden. Daarom hebben wij een aantal punten uitgewerkt waar je goed op moet letten bij het aanschaffen van een hybride occasion. Zo vind je het model dat bij jou past. 

Valt de aankoopprijs binnen jouw budget?

Het eerste waar je naar moet kijken is welke auto’s binnen jouw budget vallen. Een hybride auto heeft vaak nog een iets hogere aanschafprijs dan een auto die volledig op brandstof rijdt. Hierdoor zullen de prijzen voor een occasion vaak ook wat hoger zijn. Kijk daarom goed welke modellen er in jouw budget vallen. Belangrijk om te benoemen is wel dat, ondanks de iets hogere aanschafprijs, een hybride auto op de langere termijn vaak goedkoper is. Hybride auto’s hebben namelijk een stuk lagere gebruikskosten. Neem dit ook mee in de overweging. 

Wat voor hybride wil je?

Vervolgens ga je kijken naar het type auto waar je voor kiest. Er zijn verschillende soorten hybride auto’s. Zo heb je bijvoorbeeld de plug-in hybride. Dit zijn hybride auto’s die opgeladen kunnen worden met een stekker. Hierdoor ben je in staat om alleen op de elektromotor te rijden, bijvoorbeeld als je kleine stukjes rijdt. Ook kun je ervoor kiezen om de elektromotor als ondersteuning te gebruiken voor de brandstofmotor. Hij helpt dan voornamelijk bij het optrekken, waardoor je een stuk zuiniger rijdt dan met een volledige brandstofmotor. 

Bij een half-hybride auto kunnen de elektromotor en brandstofmotor niet zonder elkaar gebruikt worden. Rij je in de stad, dan is een half-hybride auto zo’n 15% zuiniger dan een normale brandstofauto. In tegenstelling tot de plug-in hybride kan een half-hybride auto niet met een stekker opgeladen worden. Deze laadt zich op middels energie die vrijkomt bij het afremmen van de auto. Meer weten?

Nu je weet welke auto’s er binnen jouw budget vallen en je hebt bepaald wat voor type hybride auto je wilt, gaat er duidelijk worden welke modellen allemaal beschikbaar zijn. Nu zijn er nog een aantal zaken waar je op moet letten, wanneer je al één specifiek model op het oog hebt. Hieronder benoemen we enkele van deze belangrijke punten. 

Hoeveel is er met de auto gereden? 

Bij een tweedehands model is het altijd aan te raden om te bekijken hoeveel kilometer er door eerdere eigenaren met de auto is gereden. Misschien wel het eerste wat je zou moeten doen. Daarnaast kun je de kilometerstand ook vergelijken met het gemiddelde kilometrage van Nederland. Zo kun je zien of de auto heel intensief werd gebruikt of niet. In 2022 lag deze gemiddeld op 11.000 kilometer voor personenauto’s. Bedenk ook vooraf waar je voorkeur ligt: wil je een auto met nog zo min mogelijk kilometers op de teller, of vind je wat vaker gebruikte auto prima, omdat je zelf niet erg lang verwacht de auto te rijden en vooral niet teveel uit wilt geven. 

In welke staat is de accu?

De accu is het belangrijkste deel van een hybride auto als je van plan bent om veel elektrisch te gaan rijden. Het is daarom van groot belang dat de accu nog in goede staat is. Bij sommige automerken, waaronder bijvoorbeeld Lexus en Toyota, kun je de staat van de accu bij een dealer laten meten. Als de staat van deze accu bij het meten niet voldoende is, is het aan te raden verder te kijken naar een andere auto. 

Meer hulp bij je keuze voor hybride auto’s?