Moby
Colenbranderstraat 10
6813 KW Arnhem

Contact
info@yourmoby.nl

peugeot 108

Nieuwe Peugeot 108 mogelijk elektrisch

De Peugeot 108 blijft zo lang als er vraag naar is en de volgende generatie zou best eens elektrisch kunnen zijn.

Van de kleinste auto’s wordt verwacht dat ze ook verreweg het minste uitstoten. Hierdoor komt het A-segment in de knel, want het is extreem lastig om toch al spaarzame benzinemotoren nog zuiniger te krijgen, zodat boetes voor een te hoge CO2-uitstoot uitblijven. Niet voor niets doet elektrische aandrijving in dit segment haar intrede, haast in afwachting van acceptatie door het brede publiek.

Het aanbod wordt stilaan vrij groot, met de Seat Mii Electric, Skoda Citigo-e, Volkswagen e-UpRenault Twingo ZE en Smart Electric Drive. Mogelijk komt daar op termijn een elektrische Peugeot 108 bij.

Jean-Philippe Imparato, baas van Peugeot, ziet namelijk toekomst in de 108. Een model dat in aanzienlijke aantallen geleverd wordt. Om de auto interessant te houden, wordt het niet uitgesloten dat er op termijn een elektrische uitvoering komt. Een moment dat wordt bereikt wanneer de 108 met een benzinemotor onbetaalbaar wordt, terwijl elektrische aandrijving veel goedkoper wordt.

De veronderstelling is dat er voldoende ruimte is onder de Peugeot e-208. Voor de techniek van de elektrische Peugeot 108 is het leunen op de pas geïntroduceerde Fiat 500E. Allicht dat de verwachte elektrische Panda en 108 één en dezelfde basis zullen delen. (Via: autoexpress.co.uk)