Moby
Colenbranderstraat 10
6813 KW Arnhem

Contact
info@yourmoby.nl

e-tuk

Nederlandse e-Tuk Vendo kost €24.000

Het Nederlandse bedrijf Tuk Tuk Factory heeft onlangs een nieuw voertuig gelanceerd, de e-Tuk Vendo. Het voertuig is 100% elektrisch en bedoeld voor mobiele verkoop. De eerste klant, Toeti Froeti, gaat het voertuig gebruiken voor de verkoop van onder andere fruit shakes.

The e-Tuk vendo heeft een actieradius van 70 km en onder meer een koelkast en waterpompen aan boord die externe met stroom worden bekrachtigd. Onderweg wordt de koelkast koelgehouden door de accu.

Tuk Tuk Factory produceerde al een elektrische e-Tuk Classico (voor 3 personen achterin) en een elektrisch e-Tuk Limo (voor 6 personen achterin). “De stap naar de e-Tuk Vendo en later Cargo voertuigen is klein” volgens Roland Vos, directeur Tuk Tuk Factory. De prikkel om hier daadwerkelijk mee te beginnen kwam door de vele aanvragen voor verkoopwagens. “We zien dat er een grote markt aan het ontstaan is op het gebied van distributie en verkoop van biologische en duurzame voedingswaren. Ook de trend van go-local speelt mee en creëert een behoefte aan duurzaam vervoer en verkoopruimte. Deze initiatieven vinden vaak elektrisch rijden een randvoorwaarde voor hun marketingconcept.”

Alexander Mascini, hoofd verkoop, geeft aan dat er aanvragen uit heel de wereld binnenkomen voor de elektrische verkoopwagen, zelfs nog voordat het voertuig op de website stond of ontwikkeld was.

Tuk Tuk Factory heeft een Europese typegoedkeuring voor deze voertuigen en enkele distributeurs in Europa. Het eerste voertuig over de grens is ook al verkocht, aan een Fransman. Het bedrijf verwacht er dit jaar enkele tientallen weg te zetten, maar in de loop der jaren kan het snel door groeien naar de ‘honderdtallen’. De basisversie van de e-Tuk Vendo is te koop vanaf 24.000 euro, de levertijd is 3 tot 4 maanden.