Moby
Colenbranderstraat 10
6813 KW Arnhem

Contact
info@yourmoby.nl

tesla tractor

Kan de Tesla Model S een karretje trekken?

Wie in een ruime sedan rijdt, mag er doorgaans vanuit gaan dat een karretje verplaatsen geen moeite is. De Tesla Model S heeft alleen één groot probleem: er mist een trekhaak.

De Model S is niet ontwikkeld om objecten achter zich aan te slepen. Er is geen voorbereiding voor de trekhaak, omdat dit uitsteeksel de aerodynamica van de auto zal verstoren. Daarnaast is de Model S met ruim 2 ton geen lichtgewicht. Om de auto inclusief beladen kar of caravan tot stoppen te dwingen zal een uitdaging worden voor de remmen.

Wat dat betreft kan het trekken beter worden overgelaten aan de Tesla Model X, die wel voor dit doel is gemaakt. Vergelijkbaar met andere SUV’s zal deze rond de 2 ton kunnen trekken.

Desalniettemin heeft de Model S voldoende vermogen en koppel om een kar te verplaatsen. Torklift Central biedt daarom de EcoHitch aan, een trekhaak waarmee 900 kg aan fietsen, kar, klapcaravan, of zelfs landbouwwerktuig kan worden getrokken. Houd er wel rekening mee dat de verzekering niets uit zal keren als er een ongeluk gebeurd, omdat er officieel op kenteken niets achter de auto mag hangen. Echter, voor wie het risico van falende remmen wil nemen: de mogelijkheid is er. (Via Gas2)