Moby
Colenbranderstraat 10
6813 KW Arnhem

Contact
info@yourmoby.nl

hyundai ioniq

Hyundai Ioniq 5 wordt deelauto in Utrecht, levert energie terug aan het net

We Drive Solar haalt de Hyundai Ioniq 5 naar Utrecht en omliggende plaatsen, waarbij gelijk gebruik wordt gemaakt van de v2x-techniek van Hyundais nieuwste.

Het lijkt er al met al op dat hier aardig wat tijd en moeite in is gestoken, door verschillende organisaties. We Drive Solar is de partij met verschillende deelauto’s en bidirectionele laadpalen, het bedrijf is actief in en om de stad Utrecht. We Drive Solar heeft 500 laadpunten waarmee ook energie teruggeleverd kan worden. Momenteel blijft het voertuigaanbod beperkt tot twee geschikte ev’s; de Renault ZOE en een Tesla Model 3. Daar wordt de Hyundai Ioniq 5 aan toegevoegd. Die deelauto’s worden gebruikt om stroom terug te leveren aan het net.

De opslagcapaciteit van de accupakketten wordt zinvol aangewend, door hernieuwbare energie in de batterijen te laten vloeien. Uiteraard kan ook stroom teruggeleverd worden. De proef start nog dit jaar, in 2022 zal het aantal auto’s toenemen tot 150. De Hyundai Ioniq 5 zal onder andere in Leidsche Rijn en Leusden te vinden zijn.

Zoals zo vaak snijdt het mes aan twee kanten. Een groter aanbod aan deelauto’s zorgt ervoor dat meer mensen hun (eerste of tweede) auto wegdoen en het inzetten van accu’s is een voor de hand liggende keuze om energie op te kunnen slaan. In geval van hernieuwbare energie kan het immers problematisch zijn dat het aanbod er wel is, maar dat het aan vraag ontbreekt, of andersom.