Moby
Colenbranderstraat 10
6813 KW Arnhem

Contact
info@yourmoby.nl

Hoe zit het met het verzekeren van je Tesla?

De sleutels van Tesla’s werken niet meer mechanisch, maar met een radioverbinding. Deze verbinding werkt door middel van het uitwisselen van digitale codes. Het grote voordeel van deze radio-sleutels is dat je ze niet meer nodig hebt om je deuren te openen of om je voertuig te starten. Het enige wat je hoeft te doen is je sleutels in je zak of tas meenemen.

Het grote nadeel is dat sleutelcodes gemakkelijk te kraken zijn en criminelen makkelijker hun slag kunnen slaan. Ook het aantal buitenspiegels dat wordt gestolen bij Tesla’s neemt toe. De reden hiervoor? In steeds meer spiegels zie je slimme technologie verwerkt.

Je Tesla verzekeren is dan ook verstandig. Maar hoe zit het met het verzekeren van dit voertuig? We lichten het antwoord in dit artikel toe.

Accu meeverzekeren: ja of nee?

De ontwikkeling van elektrische voertuigen gaat erg hard. De accupakketten ontwikkelen mee. En dat is maar goed ook, aangezien de accu het hart is van een elektrisch voertuig. Is je accu kapot? Dan kun je hoge uitgaven verwachten bij een gespecialiseerde monteur. Wanneer je een verzekering afsluit voor je Tesla, is het goed om de eventuele kosten voor reparatie van je accu in gedachten te houden.

Hoe lang je accupakket precies meegaat, is niet goed te zeggen. Wel bieden leden van het Tesla-forum waardevolle informatie. Er zijn wat uitzonderingen, maar over het algemeen kan worden gezegd dat boven de 200 duizend kilometer de capaciteit van de accu nog 90% bedraagt.

Stappen voor een Tesla autoverzekering

Hoe het verzekeren van een Tesla voertuig precies werkt, is afhankelijk van de aanbieder die je kiest. Toch zijn er een aantal stappen die je altijd moet doorlopen, onafhankelijk van je keuze. Dit zijn de stappen:

  1. Bepaal welke verzekering het beste bij je Tesla past. Kijk naar de waarde van je voertuig, de leeftijd en je eigen financiële budget. Onthoud: hoe hoger de dekking is, hoe hoger je maandelijks te betalen bedrag is.
  2. Als je hebt bepaalt welke verzekering je kiest, kun je nu (online) je gegevens invullen. Verzekeringsmaatschappijen bepalen de hoogte van je premie op basis van onder andere je leeftijd, postcode, schadevrije jaren en kenteken.

Welke dekking wordt geadviseerd voor een Tesla?

Je elektrische voertuig – zoals een Tesla – verzekeren gaat minder makkelijk dan bij een benzine- of dieselauto. Een Tesla moet bijvoorbeeld in verbinding staan met een alarmcentrale. Ook de reparaties aan het hart van je EV – de accu – kunnen hoog in de kosten oplopen. Vaak kun je alleen terecht bij specialisten. Tot slot stellen veel verzekeringsmaatschappijen ook meer eisen op het gebied van beveiliging van je Tesla.

Welke dekking je kiest, is afhankelijk van de waarde en leeftijd van je Tesla. Ook speelt jouw eigen voorkeur een rol. Er zijn verschillende opties: WA, WA + Beperkt Casco of WA + Volledig Casco, ook wel bekend als all-risk. Het advies is doorgaans om te kiezen voor de WA + Volledige Casco. Niet alleen de schade aan een auto van een ander wordt dan gedekt, ook die aan je eigen Tesla.