Moby
Colenbranderstraat 10
6813 KW Arnhem

Contact
info@yourmoby.nl

eneco oplaadpunt

Eneco MijnLaden: nieuwe app voor EV-rijders

Bestuurders van een elektrische auto of plug-in hybride hebben nu toegang tot een nieuwe app, die – net als vele anderen – precies kan vertellen waar zich beschikbare oplaadpunten bevinden. Toch is “MijnLaden” voor Android en iOS net even anders.

Gebruikers kunnen na registratie de laadpalen van Eneco aan of uit kunnen zetten via de app. Hiervoor wordt een QR-code aangemaakt op het scherm van de smartphone. Door deze voor de scanner op de Eneco-laadpaal te houden, wordt er verbinding gemaakt en kan de paal worden bediend. Een leuke bijkomstigheid is dat de palen hun stroom krijgen van HollandseWind. De ‘getankte’ elektriciteit is dus 100 procent groen.

Uiteraard geeft de app ook de locaties van laadpunten in de buurt weer. Dit kan via een kaart, waarbij groene markeerpunten het adres en de afstand tot de paal aangeven. Ook is er de mogelijkheid om de laadpalen in een lijst weer te geven, maar hierbij wordt alleen het nummer van de paal genoemd. Adres en afstand is (nog) voorbehouden aan de kaartweergave.

Hoewel de app al te downloaden en te gebruiken is, wordt er nog volop aan gewerkt. In een volgende update kunnen verbruikscijfers worden bijgehouden en wordt een adres snel toegevoegd.

De app is beschikbaar voor Android en iOS.