Moby
Colenbranderstraat 10
6813 KW Arnhem

Contact
info@yourmoby.nl

Elektrische motorfiets voor zakelijk gebruik vanaf 2023 met belastingvoordeel

Volgens de cijfers van BOVAG, RAI Vereniging en RDC zijn er in 2022 in totaal 1.434 elektrische motoren in Nederland. Dit aantal is verdubbeld als je het vergelijkt met 2020. Niet alleen brengen fabrikanten steeds meer emissieloze motorfietsen met een batterij-elektrische aandrijving op de markt, ook het aantal elektrische motorfietsen aangedreven door waterstof neemt toe.

Verwacht wordt dat de populariteit van de elektrische motorfietsen alleen maar verder zal toenemen. De e-motorfiets voor zakelijk gebruik komt in 2023 in aanmerking voor belastingvoordeel. Lees in dit artikel meer.

Elektrische motorfiets als oplossing voor een stil, schoon en zuinig Nederland

Al een aantal jaar zet de RAI Vereniging zich in om in Nederland stiller, schoner en zuiniger te laten rijden. Deze brancheorganisatie behartigt de belangen van meer dan 700 fabrikanten en importeurs van allerlei soorten voertuigen: van vrachtauto’s tot motorfietsen, personenauto’s en opleggers. De overstap op zuinige voertuigen moet zowel technisch als financieel haalbaar zijn. Dankzij de ondertekening van het Klimaatakkoord komen de elektrische motorfietsen op de lijst te staan van de MIA/Vamil voor 2023. In de volgende alinea lees je meer over de MIA/Vamil.

Voordelen dankzij de MIA/Vamil

Op de Milieulijst worden alle milieuvriendelijke investeringen opgesomd die in aanmerking komen voor de Milieu-investeringsaftrek – afgekort MIA – en de Willekeurige afschrijving milieu-investeringen (Vamil). In 2023 zijn er 22 nieuwe bedrijfsmiddelen aan deze lijst toegevoegd. Ook zijn er 18 voertuigen verwijderd van de lijst. Met deze aanpassingen sluit de Milieulijst nog beter aan om met elkaar naar een circulaire economie over te gaan.

Meer informatie over elektrische transportopties?

Om de overstap naar een circulaire economie toegankelijk te maken, stimuleert de overheid ondernemers om zuinige transportopties aan te schaffen. In totaal is er in 2023 192 miljoen euro vrijgemaakt voor het MIA-budget. Het Vamil-budget blijft in 2023 gelijk, met een bedrag van 25 miljoen euro.