Moby
Colenbranderstraat 10
6813 KW Arnhem

Contact
info@yourmoby.nl

ford elektrisch

Elektrische Ford Transit Connect binnenkort in Nederland

Azure Dynamics Corporation, Fords Amerikaanse partner bij de ontwikkeling van de Transit Connect Electric, heeft twee Nederlandse dealers aangesteld. Ford Ardea Auto zal de volledig elektrische bestelauto op de Nederlandse markt gaan verkopen vanuit haar vestiging te Rotterdam Zuid, de Ford Van Kalmthout-vestiging in Hoofddorp en de Ford Fitis-vestiging in Amersfoort. Ford Amsterdam zal de Transit Connect Electric gaan verkopen vanuit de vestiging in Amsterdam Zuid-Oost.

De Transit Connect Electric is de eerste van de vijf elektrisch aangedreven modellen die Ford binnen nu en medio 2013 in Europa zal introduceren. Naast de volledig elektrische Transit Connect Electric en Focus Electric, komen ook de C-MAX Hybrid, de C-MAX Energi Plug-in Hybrid en een hybride in het CD-segment op termijn op de markt.

De Transit Connect Electric is een volledig elektrische uitvoering van de Transit Connect met lange wielbasis. De Transit Connect Electric is ontwikkeld in samenwerking met Azure Dynamics, Fords partner op het gebied van geëlektrificeerde bestelauto’s. De elektrische Transit Connect is uitgerust met een in eigen beheer ontwikkelde Force Drive elektrische aandrijving, die wordt gevoed door een geavanceerde accu van Johnson Controls-Saft.

Met een vermogen van 28 kWh haalt de Transit Connect Electric een maximumsnelheid van 120 km/u. De maximale actieradius bedraagt 130 km. Het volledig opladen van de lithium-ion accu kost, bij gebruik van een Europees standaard 230-volt stopcontact, circa acht uur. Met een laadvolume van 3,7 m3 en een laadvermogen van 500 kg zal de Transit Connect Electric met name interessant zijn voor wagenparkbeheerders die vaste en korte routes rijden.

De vanafprijs van de Transit Connect Electric is €43.995 (ex. BTW).