Moby
Colenbranderstraat 10
6813 KW Arnhem

Contact
info@yourmoby.nl

audi

Een Audi e-tron leegrijden, dan is dit wat er gebeurt [video]

Het is leerzaam om te zien hoe een elektrische auto zich gedraagt als het accupakket leger dan leeg is, maar het is beter om zoiets zelf niet na te doen.

De Audi e-tron is een volledig elektrische Audi, waarvan de productieaantallen nog wat achter blijven bij de verwachtingen. Dat neemt niet weg dat het een voor een bepaalde groep een puike aanbieding is; voor iedereen die geen Tesla wil rijden, niet al te erg wil opvallen, aardig wat geld te besteden heeft en toch echt elektrisch wil rijden. Mensen die niet van de daken schreeuwen goed in de slappe was te zitten.

Uiteraard is het een koud kunstje om met een Audi e-tron op een volle lading een paar honderd kilometer ver te komen, maar vroeger of later komt het moment dat het halen van de bestemming ineens een hachelijke zaak blijkt. Actieradiusansgt! Het rijbereik loopt sneller terug dan het aantal kilometers tot de eindbestemming. Dan is het fijn om alvast te weten hoe de auto zich zal gedragen. Met een Audi e-tron kan er nadat het rijbereik op 0 kilometer staat nog ongeveer 500 meter worden doorgereden. Opvallend is dat na het even het stilzetten van de auto, er opnieuw een paar honderd meter kan worden gereden. Dat is het alsnog hangen en wurgen met het laadpunt op zichtafstand. Gelukkig kan uitrollen in neutraal ook nog.

Voor een volledige acculading blijkt 93,32 kWh aan stroom nodig te zijn, dan is het accupakket met een beschikbare capaciteit van 84 kWh volledig opgeladen. Wat energieverlies is er namelijk altijd.