Moby
Colenbranderstraat 10
6813 KW Arnhem

Contact
info@yourmoby.nl

e-car

E-Car 333: volledig elektrische en 100% Belgische driewieler

Op het Autosalon van Brussel is een volledig elektrisch aangedreven driewieler-concept gespresenteerd dat luistert naar de naam ‘E-Car 333’. Volgens de maker behoort een marktintroductie eind volgend jaar tot de mogelijkheden.

De ‘333’ is het geesteskind van de Belg Xavier Van der Stappen. Hij presenteerde vol trots zijn ‘100 procent Belgische’ concept op dé plek bij uitstek hiervoor, het Autosalon van Brussel. Preciezer: op de Dream Cars-expositie, die binnen de grotere tentoonstelling van vrijdag 23 tot zondag 25 januari een plekje heeft.

De naam komt niet uit de lucht vallen: het concept heeft 3 wielen, 3 zitplaatsen (1+2) en een bereik van 300 km. Voorop staat dat de E-car voor iedereen beschikbaar moet zijn, een basisprijs van onder de 20.000 euro moet hieraan bijdragen.

Naast het feit dat de driewieler zero emissions is, wordt bij de bouw ervan sterk geleund op gerecycled materiaal. Met een lading op 16 ampere zou de accu in 3 uur volgeladen moeten worden, de topsnelheid bedraagt 130 km/u. Op de website van de e-car is meer informatie te vinden, een gallery met afbeeldingen is hier te vinden.

Met dank aan allen voor de tips!