Moby
Colenbranderstraat 10
6813 KW Arnhem

Contact
info@yourmoby.nl

populairste duurzame auto's

Dit zijn de 10 populairste groene auto’s op Marktplaats

Nu de elektrische auto’s en plugin hybrides een paar jaar op de markt zijn wordt er gretig gezocht naar occasions. Dit zijn de 10 populairste groene zoekopdrachten van Marktplaats.

10. Volkswagen Jetta

De Volkswagen Jetta is met zijn 1.4 TSI benzinemotor in combinatie met een elektromotor van 20 kW goed voor een gecombineerd vermogen van 170pk. Met zijn fabrieksopgave van 4,1l/100km een terechte populaire zoekopdracht op Marktplaats dus.

9. Mitsubishi Outlander PHEV

Deze elektrische auto behoort geen introductie. De ontzettende populaire Outlander die een paar jaar geleden Mitsubishi op z’n kop zette met enorme verkoopcijfers is ook terug te vinden onder potentiële kopers. Recent heeft de auto een facelift ondergaan dus zal het aantal occasions op Marktplaats alleen maar toenemen.

8. Lexus RX-H

De Lexus RX 450h is misschien wel de ideale auto voor de liefhebber van hoge instappers met veel power in combinatie met elektrische kracht die zorgt voor een degelijk verbruik. Met zijn betrouwbare 3.5l V6 en twee elektromotoren kom je op een totaal vermogen van 299 pk. Ondanks het gewicht van bijna 2100kg heb je een gemiddeld verbruik van 6,3l/100km.

7. Tesla

De Tesla Roadster is al een aantal jaar op de markt die destijds een forse introductieprijs kreeg van ruim 100.000 euro. Ook de Model S was met de introductieprijs van bijna 72.000 euro geen goedkope aanschaf. Veel mensen kijken daarom even op Marktplaats om te zoeken naar een leuke occasion wat Tesla op plek nummer 7 brengt.

6. Toyota Yaris

De Toyota Yaris Hybrid is met zijn 3,3l/100km verbruik een zuinige knaap. Maar met een forse vanafprijs van 18.295 euro wijken toch veel mensen uit naar een occasion op Marktplaats, zo blijkt.

5. Lexus CT-200h

Een premium C-segementer die superzuinig rijdt en boordevol luxe zit. De CT-200h is een ware hit in Nederland en dankzij de goede verkoop vindt je dit model weer in een groot aanbod terug op Marktplaats.

4. Honda Insight

De uitgesproken Insight Hybrid beschikt over een 1.3 liter benzinemotor die in combinatie met een elektromotor zorgt voor 98pk in totaal. Ondanks het formaat van de auto geeft Honda een gemiddeld verbruik op van slechts 4,1l/100km. Genoeg reden voor veel mensen om de auto als occasion op te zoeken op Marktplaats.

3. Toyota Auris

De Auris Hybride deelt zijn techniek met de Yaris en de CT200h. Zo is het mogelijk om tot 50km/u volledig elektrisch te rijden op de elektromotor die in combinatie met de 1.8 sterke VVTi zorgt voor comfortabele kilometers. Door de combinatie van ruimte, betrouwbaarheid en zuinigheid is de Auris een populaire zoekopdracht als occasion.

2. Honda Civic

Hoewel de Civic Hybrid onderhuids veel techniek deelt met de Insight kun je bij de Civic Hybrid terecht als je wat meer op zoek bent naar sportiviteit. De 1.5VTEC motor levert in combinatie met een elektromotor van 27pk totaal 110pk op de voorwielen. De Civic Hybrid is iets onzuiniger dan de Insight en heeft een gemiddeld verbruik van 5,3l op 100km. In 2009 was de Civic Hybrid de populairste leaseauto van Nederland.

1. Toyota Prius

Dat de Prius op nummer 1 staat mag geen verrassing zijn. De hybride fossiel van Toyota draait al mee sinds 1997 en is hét bekende beeld dat mensen krijgen als je praat over elektrische auto’s en milieu. Het is dan ook geen wonder dat de hybride auto van Toyota het meest opgezocht wordt op Marktplaats.