Moby
Colenbranderstraat 10
6813 KW Arnhem

Contact
info@yourmoby.nl

elektrische volkswagen

Dit weten we over de Volkswagen ID.Buzz

Een klassiek Volkswagen-busje dat dankzij elektrische aandrijving aardig modern is.

Volkswagen is goed in zoethoudertjes. Van de klassieke Volkswagen Bus lijken talloze retro-concepts te bestaan, die het nimmer tot een productieversie hebben weten te schoppen. De VW Multivan T6.1 Bulli is natuurlijk een lachertje, met een tweetints kleurschema en een Bulli-logo.

Gelukkig komt de Volkswagen ID.Buzz op de markt, hoewel daarvoor nog wat geduld moet worden betracht. Deze ID wordt verwacht in februari 2022. Qua uiterlijk wordt gelukkig niet teveel afstand genomen van de conceptwagen. Hopelijk blijft ook het felle kleurenschema overeind. Het busje is er als zevenzitter (2-3-2-configuratie) of als besteluitvoering.

Er is achterwielaandrijving aanwezig en vanaf ongeveer 2024 zal vierwielaandrijving als optie beschikbaar komen. De aandrijflijnen zijn goed voor 125 kW (170 pk) en 150 kW (204 pk). Ruim voldoende. Momenteel wordt verwacht dat de instapversie een accupakket met een capaciteit van ongeveer 60 kilowattuur zal krijgen, terwijl de topper uit de reeks goed is voor 100 kWh. De Duitse prijzen liggen naar verwachting tussen de 40.000 en 60.000 euro.

Voor degenen die wel willen reizen of onderweg zijn met een helder doel voor ogen, maar niet de behoefte voelen om te sturen, is het goed om te weten dat in 2025 een autonome uitvoering van dit busje wordt verwacht. Deze uitvoering is te herkennen aan een dakopbouw met tal van sensoren en een lidar-radar. (Via: edison.media)

Beeld: VW ID.Buzz