Moby
Colenbranderstraat 10
6813 KW Arnhem

Contact
info@yourmoby.nl

rivian

Dit weten we over de prijzen van de Rivian R1T en R1S

Betaalbaar? Niet echt.

De Rivian R1T en R1S zijn aantrekkelijk vormgegeven 4×4’s, die zowel een gevoel van luxe als van onverzettelijkheid uitstralen. Een mooie combinatie van eigenschappen, die ergens doet denken aan de vroegste Range Rovers.

De volledig elektrische Rivian R1T en R1S – met de T van Truck en de S van SUV – zijn niet bepaald goedkoop. Wanneer het prestatieniveau in ogenschouw wordt genomen, blijven de prijzen binnen de grenzen van het betamelijke. Oprichter van het merk R.J. Scaringe heeft laten weten dat de R1T in Amerika ongeveer $ 69.000 (€ 62.000) gaat kosten, terwijl voor de R1S wordt een bedrag van $ 72.000 (€ 65.000) gerekend. Beide Rivians worden dan geleverd met het “middelste” accupakket, dat goed is voor een rijbereik van ongeveer 300 mijl (482 kilometer). .

Het kleinste accupakket brengt de auto nog altijd 230 mijl (370 kilometer) ver, terwijl met een Rivian met het grootste accupakket 400 mijl (bijna 650 kilometer) kan worden afgelegd. Naar verluidt gaat het bij het grootste accupakket om een capaciteit van liefst 180 kWh.

Rivian wil zijn eerste auto’s aan het einde van dit jaar leveren. Uiteraard is het duo waarmee wordt gedebuteerd geknipt voor Amerika, wat niet wegneemt dat de exportmarkten naar verwachting een jaar na de leveringsstart worden bediend. Gaan we de Rivians ook in Nederland regelmatig zien?