Moby
Colenbranderstraat 10
6813 KW Arnhem

Contact
info@yourmoby.nl

karma revero

Dit kost een nieuwe Karma Revero GT

De auto bestaat nog altijd en wordt voor een aanzienlijke prijs verkocht.

De auto die ooit als Fisker Karma op de markt is gebracht, is nog altijd verkrijgbaar. Niet langer is het een Fisker, aangezien Henrik Fisker zich met volledig elektrische auto’s bezighoudt, maar is de typenaam verworden tot merknaam Karma Automotive. Wezenlijke veranderingen zijn er niet. De auto die nu wordt aangeduid als Revero GT heeft nog altijd een plugin-hybride aandrijflijn en is qua uiterlijk slechts lichtjes bijgepunt.

De Karma Revero GT is nu voorzien van een driecilinder turbomotor die loopt op benzine en afkomstig is van BMW. Deze motor werkt als generator, het is dezelfde als wordt gebruikt in de BMW i8. De twee elektromotoren die zijn gemonteerd, leveren een gezamenlijk vermogen van 394 kW (536 pk). Het nikkel-mangaan-kobalt accupakket heeft een capaciteit van 28 kWh, er is dus niet gekozen voor een meer gangbaar lithium-ion accupakket. Volledig elektrisch moet de Revero GT 128 kilometer kunnen halen, het totale rijbereik komt uit op 579 kilometer.

Gezien het motorvermogen zit het wel goed met de sprinttijden. Van 0 naar 96 km/u gaat in 4,5 seconden. De auto heeft minieme wijzigigen doorgemaakt en de keuze voor de BMW-motor kan haast onmogelijk verkeerd uitpakken. Ondertussen is het de grote vraag wie er nog warmloopt voor modeljaar 2020 van deze auto. De Karma Revero GT heeft in de Verenigde Staten een vanafprijs van $ 135.000 (€ 120.101). Liefhebbers van het model kunnen hun heil beter elders zoeken, een tweedehands lijkt bepaald geen verkeerde keuze. Ook zijn er uiteraard de nodige elektrische auto’s met een hoog prestatiepotentieel, bijvoorbeeld een Porsche Taycan of een Tesla Model S.

Karma Revero GT interieur