Moby
Colenbranderstraat 10
6813 KW Arnhem

Contact
info@yourmoby.nl

elektrische hyundai

Deze Hyundai is de goedkoopste waterstofauto van Autotrack

Tevens de enige, dat dan weer wel. Maar het is dus mogelijk om een waterstofauto te kopen waar de eerste eigenaar fors op heeft afgeschreven.

De Hyundai ix35 Fuel Cell is de eerste waterstofauto die Hyundai op de markt heeft gebracht. De auto was er vanaf 2012 en is inmiddels opgevolgd door de Nexo. Iedereen die dat wil kan dus gewoon naar de lokale dealer stappen en een wagen op waterstof kopen. Daarbij zijn echter twee problemen, tankstations zijn dun gezaaid en als gevolg van de nieuwe techniek en lage productieaantallen zijn de auto’s nogal duur. Veel auto’s met een brandstofcel zijn er dan ook niet verkocht. Momenteel staan er in Nederland 41 auto’s geregistreerd met waterstof als brandstof.

Eén van die auto’s wordt tweedehands aangeboden door een Hyundai-dealer in Waddinxveen. Het is een Hyundai ix35 Fuel Cell uit december 2015, met 20.000 km op de teller. De auto lijkt vooral voor demonstratiedoeleinden te zijn ingezet. Met een armzalige uitrusting zal niemand de brandstofceluitvoering van de ix35 aantreffen, deze auto is dan ook voorzien van zaken als lederen bekleding, navigatiesysteem, 17″ lichtmetalen velgen, automatische klimaatregeling en een achteruitrijcamera. De prijs is € 47.500 en dat is bijna € 20.000 minder dan wat deze auto nieuw heeft gekost.

Is daarmee degene die deze auto tweedehands aanschaft direct ook spekkoper? De nieuwe eigenaar heeft in ieder geval een heuse recordauto in handen.