Moby
Colenbranderstraat 10
6813 KW Arnhem

Contact
info@yourmoby.nl

De 3 meest zuinige en compacte occasions van dit moment 

Tegenwoordig vind je een groot aanbod aan kleine auto’s. Denk bijvoorbeeld aan de Aziatische merken, zoals Nissan, Kia, Toyota en Suzuki. Of aan de Europese automerken zoals Renault, Peugeot en Fiat. Met een compact voertuig parkeer je makkelijker en navigeer je eenvoudig over de weg. Naast de praktische voordelen, rijden kleine voertuigen ook zuiniger. Maak in dit artikel kennis met de top 3 zuinige en compacte voertuigen van dit moment en ontdek hoe je nóg zuiniger kunt rijden. 

Top 3 zuinige en compacte voertuigen van dit moment 

Een kleinere auto is vrijwel altijd zuiniger dan een groter voertuig. Wel zit er verschil in de hoeveelheid verbruik. Welke voertuigen van dit moment zijn het meest zuinig en compact? Onze top 3 vind je hieronder. 

#1 Toyota Yaris Hybrid 

De verrassend stille en comfortabele Yaris Hybrid van het betrouwbare merk Toyota is de absolute winnaar als je het hebt over zuinigheid. Met de combinatie van een verbrandingsmotor en elektromotor – die vanzelf overschakelt bij het behalen van een bepaalde snelheid – bespaar je aanzienlijk op de kosten voor brandstof. Je rijdt gemiddeld 1 liter op 25 kilometer. Dit model is overigens niet alleen zuinig in verbruik, maar ook in de kosten voor onderhoud.

De belangrijkste eigenschappen van de Toyota Yaris Hybrid op een rij:

CarrosserieHatchback
Aantal deuren5
Aantal zitplaatsen5
TransmissieAutomaat
Vermogen116 pk
Topsnelheid175 kilometer per uur
AandrijvingVoorwiel (FWD)
EnergielabelA

Liever dit zuinige en compacte model van Toyota Yaris private leasen? 

#2 Volkswagen Golf 

Typerend voor de Volkswagen Golf zijn de subtiele, maar stijlvolle accenten die verwerkt zitten. Kijk bijvoorbeeld maar eens naar de ledverlichting aan de voorkant, de aerodynamische bumpers en de 16 inch lichtmetalen velgen waarover de hybride variant van de Golf over beschikt. Ook weet je bij het hybride model zeker dat je zuinig de weg op gaat. Gemiddeld ligt het verbruik daarvan op de 1 liter op 67 kilometer. Dit betekent een A-energielabel. 

De belangrijkste eigenschappen van een hybride  Volkswagen Golf op een rij:

CarrosserieHatchback
Aantal deuren5
Aantal zitplaatsen5
TransmissieAutomaat
Vermogen204 pk
Topsnelheid217 kilometer per uur
AandrijvingVoorwiel (FWD)
EnergielabelA

#3 BMW i3

Het Duitse automerk BMW levert altijd de kwaliteit die je verwacht. Zo zie je ook in dit model, de i3, de belangrijkste USP’s terug: ontwerp, prestaties, comfort en veiligheid. Dit model rijdt 100% elektrisch en beschikt over energielabel A. De altijd aanwezige parkeersensoren zorgen ervoor dat je met nóg meer gemak je compacte voertuig op de gewenste plek inparkeert. Daarnaast maakt de adaptive cruise control het mogelijk dat je met een constante snelheid je weg vervolgt.  

De belangrijkste eigenschappen van de BMW i3 op een rij:

CarrosserieHatchback
Aantal deuren5
Aantal zitplaatsen5
TransmissieAutomaat
Vermogen170 pk
Topsnelheid150 kilometer per uur
AandrijvingAchterwiel (AWD)
EnergielabelA

Met deze tips rijd je nóg zuiniger

Hybride en elektrische auto’s komen tegenwoordig het meest zuinig uit de test. De capaciteit van je accupakket, het verbruik van je verbrandingsmotor bij een hybride voertuig en de mate van energieverbruik bij een volledige elektrische voertuigen bepalen hoe zuinig je rijdt. Met de nieuwste accutechnologie moet het in de toekomst mogelijk worden om zonder moeite meer dan duizend kilometer te rijden, zonder tussentijds op te laden. Op dit moment wordt de Mercedes EQS gezien als de koning van elektrische auto’s met een range van 731 kilometer. 

Hoe zuiniger je rijdt, hoe groter je bereik met je elektrische voertuig is. Wat je zelf kan doen om het verbruik van je voertuig te verlagen? Je leest het in onderstaande tips:

Tip #1 Probeer een constante snelheid aan te houden 

Wanneer je beschikt over een hybride of elektrisch voertuig met cruise control, dan bespaar je veel energie. De reden hiervoor is dat je met een constante snelheid minder gebruik maakt van je gas en rem. Kortom, je rijdt dus zuiniger. Daarnaast geldt: hoe hoger je snelheid is, hoe meer energie je voertuig verbruikt. Bij een snelheid van bijvoorbeeld 130 kilometer per uur verbruik je veel meer dan bij 100 kilometer per uur. 

Tip #2 Gebruik alleen airco of verwarming als dat nodig is 

Gedurende de warme zomer maanden is de verkoelende airco wellicht aangenaam. Maar onthoud wel dat je hier meer energie door verbruikt. Zeker voor de kleinere afstanden geldt het advies om alleen gebruik te maken van je airco (en verwarming) als het écht niet anders kan. Om zo zuinig mogelijk te rijden als de temperaturen buiten stijgen, kun je het beste eerst je ramen tegen elkaar open zetten en vervolgens de airco niet op de hoogste stand zetten. 

Tip #3 Check je bandenspanning 

Met zachte banden heeft je elektrische of hybride voertuig meer energie nodig om vooruit te komen. Check daarom regelmatig, het liefst elke maand, je bandenspanning. Hierbij geldt: hoe harder je banden zijn opgepompt, hoe minder je verbruikt. Toch is té hard oppompen ook niet goed voor de grip op de weg. Het beste kun je het instructieboekje van je EV of hybride voertuig raadplegen. Heb je deze niet meer? Dan staat het vaak ook aangegeven op een sticker aan de binnenkant van de deurpost of tankdop. Of check de beste bandenspanning voor jouw auto online

Tip #4 Haal overbodig gewicht uit je auto 

Is je EV of hybride voertuig zwaarder beladen? Dan kost het meer energie of fossiele brandstof (bij een hybride voertuig), om je auto van zijn plek te krijgen. Wanneer je overbodig gewicht uit je auto haalt, scheelt dit in je verbruik. Als je dus net op vakantie bent geweest en er veel bagage achterin ligt, raden wij je aan dit – voordat je weer de weg op gaat – uit je auto te halen. Ook als je een fietsendrager of dakkoffer hebt bevestigd, is het advies dit zo snel mogelijk te verwijderen. 

Wil je meer weten over het eenvoudig vergroten van de actieradius van je EV?