Moby
Colenbranderstraat 10
6813 KW Arnhem

Contact
info@yourmoby.nl

cupra el born

Cupra el-Born is sportieve elektrische auto

Een auto die waarachtig weet te vermaken?

Er wordt gewacht op de Volkswagen ID.3, de ev die na de zomer op de markt komt. De Seat-uitvoering van die auto heet el-Born. Waar Cupra voorheen het label was voor sportieve Seats, is het tegenwoordig een apart merk. Lang verhaal kort, de Cupra el-Born is het aan zijn stand verplicht om spektakel te bieden.

We zien in ieder geval een vrij onverzettelijk en sportief uiterlijk. Een forse grille met een volstrekt overbodige luchtinlaat, geknepen koplampen en sideskirts. Er is gekozen voor koper – cupra – als accentkleur. Binnenin uiteraard sportzetels en een interieur dat opmerkelijk genoeg een stuk luxer oogt wanneer het wordt vergeleken met het sobere interieur van de Volkswagen ID.3.

Gaan we over naar de prestaties. Helaas wordt niet voorzien in een krachtkuur van de aandrijflijn. De Cupra el-Born heeft een vermogen van 150 kW (204 pk) en een koppel van 310 Nm. Van nul naar honderd kilometer per uur gaat in ongeveer 7 seconden. Er is een accupakket van 82 kWh aanwezig, waarmee ongeveer 500 kilometer valt te rijden. Het onderstel is dynamisch en adaptief.

De BMW i3s en Mini Electric hebben een vergelijkbaar prestatieniveau en zijn beide zeer vermakelijk om te rijden, hoewel er (veel) snellere ev’s op de markt zijn. Wat van het rijgedrag van de Cupra mag worden verwacht is nog even de vraag, de sportieve el-Born is er vanaf 2021.