Moby
Colenbranderstraat 10
6813 KW Arnhem

Contact
info@yourmoby.nl

byd tang

BYD Tang is een ruime en elektrische suv

Een ruime ev met een overbemeten accupakket.

BYD, Build Your Dreams, is in Nederland vooral gekend van de bussen die dienstdoen in het openbaar vervoer. Wellicht dat er nog ergens in het land een verdwaalde taxi rondrijdt van deze Chinese autobouwer.

Denkelijk blijft het daar niet bij, want als er iets is dat China en de nodige autobouwers uit het voorgenoemde land drijft, dan is het de wil om groter te groeien en invloedrijker geworden. BYD heeft eerder al eens de Han EV laten zien, een wat anoniem topmodel. Daar komt nu de BYD Tang bij. De auto komt in eerste instantie in Noorwegen op de markt.

Het gaat om een forse auto, met zeven zitplaatsen en een panoramadak. Uiteraard is het schermoppervlak heel behoorlijk. Verder kunnen de voorstoelen naar wens worden verwarmd of geventileerd. De ev is connected en maakt verbinding met het internet via een 4g-verbinding, om tot lengte van dagen radio te kunnen luisteren is een dab-ontvanger aanwezig. Geprezen wordt de sfeerverlichting die in een veelvoud aan kleuren valt in te stellen. Enfin, al wat mag worden verwacht is zo ongeveer wel aanwezig.

Het accupakket heeft een opslagcapaciteit van 86,4 kWh wat een rijbereik van 505 kilometer oplevert, hoewel dat volgens de overoptimistische NEDC-norm is. De sprint van 0 naar 100 km/u kost 4,6 seconden. Over het motorvermogen worden geen uitspraken gedaan.

De auto wordt voorzien van een bladbatterij, die volgens BYD lichter en veiliger is dan een conventioneel accupakket. De levering in Noorwegen start in de zomer van 2021. Nederland lijkt voorlopig niet aan aan de beurt te zijn.