Moby
Colenbranderstraat 10
6813 KW Arnhem

Contact
info@yourmoby.nl

elektrische suv

AMP gaat verrassen met een volledig elektrische SUV

Volgende maand vind alweer de eerste grote autoshow van 2012 plaats. Op deze Detroit International Auto Show zal het Amerikaanse AMP een nieuwe creatie onthullen. Het wordt een voertuig op basis van een al bestaande SUV, maar dan geheel verbrandingsmotorloos.

AMP heeft zich toegelegd op het bouwen en verbouwen van elektrische SUV’s. Het nieuwe model zal gebaseerd zijn op een “volledig Amerikaans voertuig”, maar wat dat precies gaat worden houdt het bedrijf nog even geheim. In het verleden hebben ze al eens een EV-versie van de Mercedes ML gemaakt. Deze heeft een topsnelheid van 160 km/u en sprint in minder dan 10 seconden naar de honderd km/u.

De nieuwe creatie van het merk zal over een actieradius van +160 km beschikken en aantrekkelijk zijn voor fleet owners, zo meldt het bedrijf in aanloop naar de onthulling. Volgens Jim Taylor, CEO van het bedrijf, richten ze zich bewust op grote auto’s omdat de voorkeur van de consumentenmeerderheid daar heengaat, in tegenstelling tot ander merken die EV’s vaak een stuk compacter maken.

Op de autoshow in Detroit zullen ze overigens een volledig werkend exemplaar neerzetten, geïnteresseerden kunnen er dan namelijk al een proefrit mee maken.