Moby
Colenbranderstraat 10
6813 KW Arnhem

Contact
info@yourmoby.nl

BMW iX3: elektrisch rijden zoals het hoort

In 2020 lanceerde BMW de BMW iX3: een krachtige, elektrisch aangedreven SUV met alle gemakken die je van BMW gewend bent. De iX3 was de eerste elektrische SUV van het Duitse automerk en stelt zeker niet teleur. Een elektrische auto die zowel ruimte biedt als comfortabel rijdt. Benieuwd naar wat de iX3 allemaal te bieden heeft? We vertellen het in deze BMW iX3 review!

Kenmerken van de BMW iX3

BMW iX3

Krachtige elektrische motor

Deze SUV is samengesteld met de nieuwste BMW eDrive technologie van de vijfde generatie. De elektromotor van de iX3 zorgt ervoor dat de auto krachtig en duurzaam rondrijdt.
BMW iX3

Tot 461 kilometer actieradius

Met de BMW iX3 geniet je van een actieradius tot maar liefst 461 kilometer. Je kunt heel wat ritjes maken voordat de iX3 weer aan de lader moet.
BMW iX3

Snelladen mogelijk

De iX3 is ideaal voor de persoon die veel onderweg is: laad bij een snellaadstation met maximaal laadvermogen in maar 7 minuten op tot 100 km actieradius.
BMW iX3

Luxe interieur

Geniet van luxe zoals je gewend bent van BMW. De SUV is voorzien van een ruime Live Cockpit Professional, comfortabele sportstoelen en een glazen panoramadak.

De highlights van de BMW iX3

Comfortabel elektrisch rijden

De iX3 is BMW’s eerste ruime elektrische SUV. Door de grote actieradius van maximaal 461 kilometer maakt het niet uit waar je heen wilt met deze BMW, je kun heel wat kilometers afleggen. Met een stroomverbruik van slechts 18,5 KwH/100 kilometer is de iX3 geschikt voor elke rit. 

Deze SUV is samengesteld met de nieuwste BMW eDrive technologie van de vijfde generatie. Onder deze technologie valt bijvoorbeeld de nieuwste elektrische aandrijfunit, deze aandrijfunit zorgt voor een krachtige acceleratie. De elektromotor is ook nog eens erg duurzaam doordat er geen zeldzame grondstoffen nodig zijn voor de productie. De auto zet met behulp van het recuperatiesysteem alle kinetische energie die vrijkomt bij het remmen om in stroom, dit zorgt voor een vergroting van de actieradius. De BMW iX3 zorgt voor een enorm comfortabele elektrische rijervaring.

BMW iX3 review
BMW iX3

Grote actieradius en snelle laadtijd

De BMW iX3 heeft een actieradius die kan oplopen tot maximaal 461 kilometer. Moet je de auto daarna weer opladen? De iX3 laad in 7 minuten tot wel 100 kilometer op bij een snellader. Je hebt bij deze SUV zelf invloed op een zo hoog mogelijke actieradius. Het recuperatiesysteem, waarmee je door middel van remmen energie wint, kan op vier niveaus ingesteld worden. Zo kun je je eigen persoonlijke voorkeuren instellen wanneer je remt en dit draagt bij aan de actieradius en het rijcomfort. 

Door het efficiënte aandrijfsysteem, het lichte gewicht, het aerodynamische ontwerp en de krachtige accu van de auto maakt de BMW iX3 het mogelijk om meer dan 400 kilometer elektrisch te rijden zonder te hoeven stoppen voor een laadbeurt tussendoor. Factoren zoals het gebruik van de airco, het terugwinnen van energie en de persoonlijke rijstijl van de bestuurder zijn allemaal van invloed op de actieradius. Om een beetje een beeld te geven: wanneer je, met airconditioning, voor de helft van je reis over de snelweg zou rijden en voor de helft over normale wegen zou rijden zou je een actieradius van 400 kilometer hebben. Genoeg voor een ritje naar Luxemburg of Bremen dus!

Verschillende uitvoeringen om uit te kiezen


Deze SUV is verkrijgbaar in drie verschillende uitvoeringen. Zo heb je het BMW iX3 M model, deze komt met een BMW M aerodynamica pakket en een 19 inch Aerodynamic bicolor banden. Verder valt er te kiezen tussen de BMW executive en high executive uitvoering. De executive versie komt met 20 inch Aerodynamic bicolor banden en ook het high executive model beschikt hierover.

Naast deze verschillende uitvoeringen is het ook mogelijk om de BMW iX3 helemaal zelf samen te stellen. Als je zelf jouw droomauto wilt samenstellen dan heb je volledig zeggenschap over het interieur, exterieur, de wielen en de extra pakketten en uitrustingen. Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om het parkeerpakket en het safetypakket met alle bijbehorende sensoren aan de auto toe te voegen.

BMW iX3 uitvoeringen
BMW iX3 interieur

Oog voor detail: alles over het interieur

Naast het strakke exterieur van deze elektrische SUV is er ook goed nagedacht over het interieur. De auto heeft een strak interieur, met een luxe afwerking. De comfortabele zitplaatsen zijn voorzien van leren bekleding. Daarnaast beschikt de auto ook over handige gadgets. Het dashboard van de auto is voorzien van een intelligent personal assistent waardoor je door middel van spraakcommando’s aanvragen kan doen binnen de auto. Ook kan deze assistent je uitleg geven over jouw BMW. Op de map van het dashboard zijn alle connected charging punten voor jouw BMW te zien, dit systeem helpt bij het zoeken naar laadstations en geeft belangrijke informatie. 

Het glazen panoramadak van de iX3 zorgt voor aangenaam natuurlijk licht in de auto en maakt het mogelijk om vanuit elke hoe van de auto naar buiten te kijken. Het voorste deel van het panoramadak is volledig automatisch te openen.

Ons koopadvies

Als je op zoek bent naar een krachtige SUV die ook nog eens elektrisch aangedreven is en een grote actieradius heeft, dan ben je bij de BMW iX3 aan het juiste adres. De SUV is perfect voor gezinsuitjes en biedt ruimte voor vijf personen inclusief een ruime kofferbak. Daarnaast is het ook nog eens mogelijk om een BMW fietsendrager pro 2.0 op de auto te monteren. Wil jij de iX3 kopen? Dit kan vanaf 71.489 euro voor een nieuw exemplaar. Op de occasionmarkt is er ook voldoende aanbod te vinden.

Ben je op zoek naar een wat compactere elektrische auto die handig is voor zowel lange afstanden als stadsgebruik? Dan is de BMW i3 wellicht een beter model voor jou! Dit BMW-model is net een slagje kleiner dan de BMW iX3 en de aanschafprijs ligt net wat lager.

BMW iX3 kopen
BMW iX3 actieradius

Conclusie BMW iX3 review

Met een grote actieradius, een sportief uiterlijk, een comfortabel interieur en de nieuwste technologieën is de BMW iX3 een perfecte aankoop wanneer je op zoek bent naar een ruime elektrische SUV voor het hele gezin. De auto is ook perfect voor lange afstandsritjes dankzij de grote actieradius die kan oplopen tot wel 461 kilometer. Hiermee kun je, afhankelijk van je rijstijl en de wegen, van Utrecht tot Luxemburg rijden.

De SUV heeft de nieuwste technologieën en is voorzien van een adaptief onderstel, een elektrische aandrijfunit en een recuperatiesysteem. Dankzij al deze technologieën is de auto een echte koploper onder de elektrische SUV’s. Maar daar hangt ook een prijskaartje aan.

Ontdek andere modellen van BMW

BMW

BMW i3

De BMW i3 is één van de eerste elektrische auto’s die door het merk geïntroduceerd werd. De auto werd in 2013 geïntroduceerd en was toen al een innovatief model. Met zijn futuristische en compacte uitstraling en grote actieradius (359 km) is de BMW i3 ideaal als stadsauto.
BMW

De BMW i4

De BMW i4 is 100% elektrisch en 100% innovatief. De BMW i4 is de eerste elektrische Gran Coupe van BMW en wordt volledig elektrisch aangedreven. Met een actieradius die tot wel 590 kilometer kan oplopen is de BMW i4 een echte uitblinker onder de elektrische auto’s!

De BMW iX3 in cijfers

461

De actieradius van de BMW iX3 ligt op maximaal 461 kilometer. Deze is afhankelijk van de rijstijl van de bestuurder.

1448

In Nederland zijn er in 2022 1448 modellen van de BMW iX3 SUV’s verkocht.

6,8

De BMW iX3 heeft een acceleratiesnelheid van 6,8 seconden. Dit houdt in dat de auto in 6,8 seconden van 0 naar 100 kilometer optrekt.

2021

De BMW iX3 wordt in Shenyang geproduceerd, bij deze productie wordt sinds 2021 alleen nog maar groene stroom gebruikt.