Moby
Colenbranderstraat 10
6813 KW Arnhem

Contact
info@yourmoby.nl

De i4: 100% elektrisch, 100% innovatief

De BMW i4 is de eerste elektrische Gran Coupe van BMW. De i4 is niet alleen een nieuwe, innovatieve sedan van BMW maar ook nog eens 100% elektrisch. De auto is voorzien van allerlei high-tech snufjes waar we in deze review van de BMW i4 uitgebreid op in zullen gaan! Lees verder en ontdek of het kopen van de i4 een goed idee is voor jou.

Kenmerken van de BMW i4

BMW i4

Ruime sedan

Deze royale sedan heeft genoeg plek voor 5 inzittenden. Daarnaast is de kofferbak ook verrassend ruim. Het interieur is voorzien van een curved display en de cockpit is volledig op de bestuurder ingericht.
BMW i4

Grote actieradius

De BMW i4 heeft een onwijs ruime actieradius tot wel 590 kilometer. Je hoeft dus niet meer elk autorit te stoppen bij een laadpunt en je kunt gemakkelijk op jouw bestemming terecht komen.
BMW i4

Extreem korte laadtijd

De auto heeft een erg korte laadtijd. Zo heeft de auto bij een snellaadstation maar 4 minuten nodig om 100 kilometer te kunnen rijden. Thuis duurt het 1:23 uur voordat je 100 kilometer kunt afleggen.
BMw i4

BMW charger

De eerste 12 maanden nadat je de auto aangeschaft hebt, kun je zonder starttarief opladen. Opladen kan bij een BMW laadpunt. Zowel de snellaadpalen als normale laadpalen zijn gevestigd door heel Europa.

De highlights van de BMW i4

100% elektrisch en modern onderstel


De BMW I4 is 100% elektrisch gebouwd. Zo is het onderstel van de auto speciaal voor dit model ontwikkeld. Ook is er de keuze om voor een optionele adaptievere BMW M wielophanging te kiezen, hiermee is de afstelling van de i4 helemaal naar voorkeur in te stellen. Deze wielophanging zorgt voor een intensere rijstijl en is inclusief sportremsysteem. 

Het accupakket van de BMW i4 kan een grote capaciteit aan en heeft een laadcapaciteit van maar liefst 200 kW. Dit zorgt ervoor dat je de auto in slechts 10 minuten tot wel 164 kilometer kunt opladen. Je kunt de auto opladen bij een BMW oplaadpunt, deze laadpunten staan in heel Nederland en ook in het buitenland. Er bestaan zowel snellaadpalen van BMW als normale openbare laadpunten.

BMW i4 review
BMW i4 actieradius

Grote actieradius

De BMW i4 beschikt over een royale actieradius die kan oplopen tot wel 590 kilometer. De innovatieve technologieën, zoals het terugwinnen van energie tijdens het remmen, zorgen ervoor dat de actieradius extra hoog blijft en de auto een stuk minder energie verbruikt tijdens het rijden. Door zuinig te rijden en langer op een gelijk tempo te rijden kun je lange afstanden afleggen met een volledig opgeladen BMW i4. Ook het weer is van invloed als het gaat om de hoogte van de actieradius. Zo gaan bijvoorbeeld alle batterijen sneller leeg wanneer het buiten kouder wordt.

De elektromotor van de i4 zit bij de achterwielen en heeft een vermogen van 240 kW. Dit is gelijk aan 340 PK. De elektromotor van 400 kW zorgt dat de i4 enorm snel rijdt en optrekt, zo kan het elektrische voertuig binnen 3,9 seconden van 0 tot 100 kilometer.

Verschillende uitvoeringen


Wanneer je er aan denkt om de BMW i4 te kopen is het handig om alles te weten over de verschillende uitvoeringen van het model. Zo heeft de auto naast een elektromotor met groot vermogen en een actieradius die tot wel 590 kilometer ook een twee verschillende uitvoeringen waar je uit kunt kiezen tijdens je zoektocht naar een nieuwe auto. Naast de BMW i4 eDrive40 kun je ook gaan voor de BMW i4 M50. De twee auto’s verschillen qua interieur niet enorm veel van elkaar, zo zijn ze beide uitgerust met een curved display en hebben beide auto’s hetzelfde goede geluidssysteem. 

Het grootste verschil tussen de twee zit hem vooral in de exclusieve M-details die bij de sportversie verwerkt zijn. Zo heeft de BMW M een race cockpitontwerp, BMW M sportstoelen en een BMW M stuurwiel. De BMW M is dus echt ontwikkeld voor de sportieve rijders onder ons!

BMW i4
BMW i4 interieur

Prachtig interieur en exterieur

De BMW i4 heeft een strak design en is voorzien van een mooie binnenkant met veel innovatieve snufjes. Het curved displaypaneel zorgt ervoor dat rijden erg gemakkelijk wordt en je alles optimaal kunt zien. Het interieur is hoogwaardig afgewerkt zoals je gewend bent van BMW. De auto heeft mooie ruime leder stoelen en een ruim midden console.De bagageruimte van deze BMW kan een inhoud van 470 liter aan wat erg veel is voor een sedan. Ook kun je de bagageklep nog naar beneden vouwen wat ervoor zorgt dat de bagageruimte 1290 liter kan dragen!

Ontdek de BMW i4

Ben jij van plan om de BMW i4 te kopen? Leer het model nog beter kennen door eerst een proefrit te maken. Kom erachter of de i4 aan al jouw wensen voldoet!

Ontdek andere modellen van BMW

BMW

BMW i3

De BMW i3 is is een volledig elektrische, compacte auto met een uniek design. Voor de i3 betaal je iets minder dan voor de i4.

De BMW i3 zorgt voor 0% uitstoot en zelfs de stoelbekleding is gemaakt van 34% oude petflessen.
BMW

BMW iX3

Naast de BMW i3 en de BMW i4 biedt het automerk ook nog de BMW iX3 aan. Deze volledig elektrische SUV heeft een actieradius van 461 kilometer en ziet er zowel van binnen als van buiten erg goed uit.

De iX3 zit in een iets hogere prijsklasse, maar is wel een stuk ruimer dan de i3 en i4.

BMW i4 in cijfers

1587

Dit zijn het aantal verkochte BMW i4 exemplaren in de periode van 2021 tot 2022 in Nederland.

590 km/h

Dit is de gemiddelde actieradius van deze BMW auto. De actieradius kan, afhankelijk van het weer en de rijstijl, verschillen.

530 pk

De BMW i4 heeft een vermogen van 390 kW wat gelijk staat aan 530 pk. Dit maakt het de krachtigste BMW M4.

4 seconden

De i4 is een erg krachtig voertuig dat binnen vier seconden van 0 naar 100 k/m kan schieten. Dit in combinatie met de topsnelheid van 190 km/h maakt het een echte sportwagen.