Moby
Colenbranderstraat 10
6813 KW Arnhem

Contact
info@yourmoby.nl

Wat we tot nu toe weten over de compacte elektrische pakezel van Ford

Eén van de grootste, oudste en meest spraakmakende merken is Ford. Dit automerk is van oorsprong een Amerikaans bedrijf. De meeste voertuigen die in Europa te verkrijgen zijn, worden in Duitsland ontworpen en geproduceerd. De nieuwe elektrische E-Tourneo Courier wordt elders geproduceerd, namelijk in Craiova te Roemenië. Op dit moment is dit elektrische busje met SUV-aspiraties, dé compactste elektrische personenauto van Ford. De verwachting is dat deze E-Tourneo Courier medio 2024 verkrijgbaar zal zijn in Nederland. Lees in dit artikel alles wat er tot nu toe bekend is over dit nieuwe model.

Ford zet stappen richting een duurzame toekomst

Vanaf 2035 mag er in Europa geen nieuwe auto of bestelwagen meer worden verkocht die beschikt over een benzine of dieselmotor. Volgens de autobranche een extreem verstrekkende beslissing wat nog niet eerder is vertoond. Automerk Ford zet zich in voor een duurzame toekomst, waarbij deze E-Tourneo Courier één van de tien verwachte volledig elektrische modellen is.

Robuuste SUV-achtige look

Zo op het eerste gezicht lijkt de E-Tourneo op de E-Transit Courier van Ford. Toch is dit nieuwe model niet zomer een ‘personenbusje’ te noemen, dankzij de stoere en robuuste SUV-achtige look. De E-Tourneo beschikt over onder andere zwart gespoten raamstijlen, een contrasterende dakkleur, wielkastranden inclusief donkere kunststof sierdelen en dakdragers.

Ruimte, ruimte en nog eens ruimte

Zeg je E-Tourneo Courier, dan zeg je ruimte! Dat is dan ook direct het eerste wat opvalt als je dit nieuwe model ziet, ondanks de compacte afmetingen. Je vindt zelfs een verborgen bagagefank en ruimte onder de motorkap van in totaal zo’n 44 liter in totaal. Ideaal voor automobilisten die in hun vrije tijd het liefst met de mountainbike of racefiets erop uittrekken. Liever kamperen? Ook voor de complete uitrusting om dit te doen is genoeg ruimte aanwezig. Als je de voorganger Tourneo Courier al ruim vindt: dit nieuwe model beschikt over 44% meer opbergruimte.

Kijkje onder de motorkap

Zoals de naam al doet verklappen vind je onder de motorkap van dit model geen verbrandingsmotor. De elektromotor wordt als krachtig gezien met 100 kW. Dit komt neer op 136 pk. One-pedal driving is bij dit nieuwe model mogelijk. Je geeft hierbij gas of komt tot stilstand met behulp van één pedaal. Het grote voordeel van deze manier van rijden is dat je minimaal gebruik maakt van het rempedaal. Daarnaast kun je bij elke rit genieten van een comfortabele rit, dankzij de verschillende rijmodussen: Normal, Eco en Slipperij.

Bekijk hieronder de E-Tourneo Courier van Ford van binnen en buiten: